Close
Soha nem szabad ebben a ruhában utazni a repülőn, mert komoly biztonsági kockázatot jelent

Soha nem szabad ebben a ruhában utazni a repülőn, mert komoly biztonsági kockázatot jelent

Bár a kényelem miatt népszerű választás, egy kulcsfontosságú biztonsági probléma miatt nem ajánlott benne utazni.

A leggings általában az egyik legkényelmesebb nadrágnak számít a pizsama után, de utóbbi nem feltétlenül tekinthető megfelelőnek egy repülőn és főleg nem elegáns. Egy utazási szakértő előbbitől pedig szigorúan óva int.

Christine Negroni amerikai légi közlekedési szakértő azt tanácsolja,

hogy soha ne viseljünk leggingset, ha repülőn utazunk. Kényelmes opció, de baleset esetén sérülést okozhat.

Az íróként is ismert Christine Negroni többek között blogot vezet, ahol részletesen kifejti utazási tanácsait. A leggings akadályt jelenthet fedélzeti vészhelyzet esetén. – Előfordulhat, hogy a kabinban keletkező tűzön át kell menekülni, vagy a földön is keletkezhet tűz, miután elhagyjuk a repülőgépet – mondja. – Mostanában sokan jóganadrágot viselnek a repülőn, de én kerülök minden műszálas ruhát, mert nagyobb valószínűséggel égnek és tapadnak ránk, ha tűz keletkezik. Az ilyen típusú szövetek súlyos, harmadfokú égési sérüléseket okozhatnak.

A legbiztonságosabbnak a pamutruhák vagy a természetes szálból készült ruhák számítanak.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

viselés | fedélzet | ruha | nem szabad | repülés

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Rengeteg magyar családnak már megfizethetetlen luxussá vált, annyira megdrágult a legnépszerűbb nyári szabadidős program

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram