Close
Fontos figyelmeztetés érkezett azoknak, akik a Ryanairrel utaznak a napokban

Fontos figyelmeztetés érkezett azoknak, akik a Ryanairrel utaznak a napokban

Járattörlések, késések és órákig tartó sorban állás ez jellemzi most a reptereket Európa-szerte.

A fennakadások hátterében nagyrészt a járvány által előidézett munkaerőhiány áll, mely valószínűleg a fapadosokat és dolgozóikat érinti most a leginkább. A helyzetet sokan érzik tarthatatlannak.

Sztrájkok a Ryanairnél

A Ryanair dolgozói öt európai országban terveznek sztrájkot júniusban és júliusban, köztük olyan, népszerű turistacélpontokon, mint például Spanyolország, ahol az utaskísérők sem a munkakörülményekkel, sem a fizetéssel nem elégedettek, ezért

június 24-re, 25-re, 26-ra és 30-ra, valamint július 1-re és 2-ra hirdettek munkabeszüntetést.

A portugál dolgozók szintén jobb munkakörülményeket követelnek, és ezért június 24-én, 25-én és 26-án szüneteltetnék a munkát. Az olaszok június 25-én csatlakoznak spanyolországi és portugáliai kollégáikhoz. A belga szakszervezetek szintén június 24-től 26-ig tervezik a megmozdulást, míg a franciák szintén június 25-re és 26-ra ígértek sztrájkot, ami várhatóan több repülőteret is érint.

Az EasyJetnél

Az Unión Sindical Obrera (USO) szerint az EasyJet spanyolországi utaskísérői júliusban kilenc napon át tiltakoznak, méghozzá három ütemben: július 1-től 3-ig, 15-től 17-ig és 29-től 31-ig. Az alkalmazottak az az alapbér negyven százalékos emelését szeretnék elérni, a szakszervezetek ugyanakkor arra is panaszkodnak, hogy a személyzet tagjainak komoly biztonsági kockázatokkal kell szembenézniük, és előfordul, hogy a szabadnapjaikon is be kell menniük dolgozni, hogy a cég elkerülje a további fennakadásokat.

És más társaságoknál

A British Airways földi kiszolgáló személyzete és utaskísérői a múlt héten szavazták meg a sztrájkot, a pontos dátumról a napokban döntenek. A Scandinavian Airlines körülbelül ezer pilótája szintén munkabeszüntetést hirdetett június végére, melynek időpontját a dánok június 24-re tűzték ki, de az is lehet, hogy a svéd dolgozókhoz csatlakozva június 29-ig várnak.

Szintén várható még sztrájk a párizsi Charles de Gaulle és Orly repülőtereken július 2-án, és egy francia pilótaszakszervezet is egynapos megmozdulást hirdetett. Az Air France pilótáinak szakszervezete június 25-re tervezett munkabeszüntetést, de a cég és fapados vállalata, a Transavia azt állítja, hogy nem számít fennakadásokra a menetrendben ez idő alatt.

Nagy-Britanniában eközben a valaha volt legnagyobb vasutas sztrájk is nehezíti a közlekedési helyzetet, ezen a reptéren pedig már napi limitet vezetnek be, amelynél több utas nem indulhat onnan.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash)

easyjet | Ryanair | sztrájk

FOLYTASD EZZEL

Teljesen eltűnhet a föld színéről az egyik óceán

Ezekbe az európai városokba költözz, és ezekbe ne, ha külföldön kezdenél új életet

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram