Hogy fog kinézni a Sagrada Família, ha befejezik? Ez a dróninstalláció megmutatja

Gaudí remekművének építkezései a tervek szerint 2026-ra fejeződnek be. Addig is a DRIFT holland művészeti duó, vagyis Ralph Nauta és Lonneke Gordijn drónokkal egészítette ki a félbe maradt Szent Család-templomot.

Az alkotók 2017-ben készítették első installációjukat az Art Basel Miamira, melynek Franchise Freedom (Franchise szabadság) volt a címe, 2020 óta pedig a mostanihoz hasonló légi szobrokat álmodnak meg.

Ezeken keresztül

egy-egy épület jövőjét képzelik el vagy éppen valaha volt teljes formáját rekonstruálják, mint például a Colosseum esetében.

Alkottak ugyanakkor már fiktív felhőkarcolót is Chicagóba.

Céljuk többek között, hogy segítsék az építészeket jövőbeli projektjeik megvalósításában.

De vajon miért épül ilyen sokáig Barcelona ékessége? Megpróbáltunk utánajárni.

(Forrás: TimeOut, Designboom, képek: Getty Images, DRIFT/TimeOut)

spanyolország | barcelona | installáció | drón | drift

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom