Ez a cég arra kéri az utasait, hogy vigyenek magukkal saját ételt és italt a repülőre

A munkaerőhiány az utazások számos szegmensét érinti.

A TUI étkeztetési beszállítója munkaerőhiány miatt egyelőre nem tud sem hideg sem meleg ételeket felszolgálni a rövid és középtávú járatokon, és az előre csomagolt snackek és italok mennyisége is korlátozott, ezért az utazási iroda arra kéri az ügyfeleit, hogy vigyenek magukkal ennivalót és alkoholmentes üdítőt a fedélzetre.

Ez utóbbi kapcsán azonban újabb problémák merülhetnek fel, mert az egy decinél nagyobb italokból csak azokat lehet felvinni, amiket az utasok a biztonsági ellenőrzés után vásároltak. A biztonsági ellenőrzés azonban szintén létszámhiány miatt húzódik el több brit és európai reptéren is, ezért aki nem érkezett oda már jóval korábban, annak nem lesz ideje boltba menni.

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (Airports Council International - ACI) arra figyelmeztetett, hogy

ezen a nyáron a legtöbb európai repülőtéren elkerülhetetlenek lesznek a késések a munkaerőhiány miatt.

A TUI ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a probléma nem érinti az Arubába, Costa Ricára, Kubába, a Dominikai Köztársaságba, Jamaicára, Mexikóba, Orlandóba és Saint Luciába tartó hosszú távú járatokat. A huszonegy repülőtérből, ahonnan az üdülőcég járatai indulnak, tizenötnek kell szembenéznie a vendéglátási problémákkal.

A cég folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet, és szorosan együttműködik a beszállítókkal, hogy enyhítse a fedélzeti szolgáltatásokból adódó kellemetlenségeket.

Aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy rendelhet ételt a repülőúton, annak is érdemes elkerülnie ezt a fogást, bár lehet, hogy az emelkedő jegyárak miatt egyre többen döntenek úgy, hogy inkább csomagolnak maguknak némi elemózsiát.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Getty Images)

munkaerőhiány | étel | ital | repülés | Tui

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom