Három titkos hozzávaló, amivel zseniális és változatos saláták készíthetők

Jöhet egy kis ropogósság, roppanósság és némi krémesség? A textúrák játékával hihetetlenül jó és egészséges saláták készíthetők.

A nagy salátakészítők rendre hangoztatják, hogy „ez az a saláta, amit minden nap esznek”, és rendre mutatnak is egy nagy tál egészséges ételt, tele gyönyörű színnel és textúrával. Az alapanyagok változatosságának köszönhetően a salátákat sosem lehet megunni, ám

a szakértők szerint az állaga kulcsfontosságú ahhoz, hogy minden falatot örömmel fogyasszunk.

Milyen a jó saláta? Ropogós, roppanós és krémes egyszerre

A diófélék és az olajosmagvak, így a mogyoró, a kesudió, a mandula remek roppanós textúrát biztosít a salátának, ráadásul a komplex ízvilágát is remekül alakítja. Szintén jó választás lehet ennek a funkciónak a betöltésére a tökmag, a pirított szezámmag vagy a chia mag is.

A roppanósság érzését a friss káposzta vagy a zeller is fokozni tudja.

A ropogós hozzávalók vékonyabbak, mint a roppanós magvak, könnyen összetörnek a fogunk alatt. Ilyenek a zöldségchipsek, a tortillák és a crutonok is. Salátákban a ropogósság megjelenhet

vékonyra szeletelt alma, sült hagyma, sült quinoa vagy crisp formájában is.

A kellemesen lágy, zamatos textúra, a krémes állag biztosítása általában az öntetek feladata, de ezt a funkciót remekül be tudja tölteni az érett avokádó mellett a lágy sajt, így a friss mozzarella is. Tejmentes, vegán táplálkozás esetén a serpenyőben sült tofu lehet a legjobb választás.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

tipp | egészség | trükk | konyhai trükk | egészséges táplálkozás | konyhai tipp

FOLYTASD EZZEL

Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mikrobiom és wellbeing, avagy ez lehet az új szupererőd
Hirdetés