Európa legjobb új éttermei közé került ez az egyedülálló budapesti hely

Az Opinionated About Dining (OAD) nevű szervezet tagságát különböző szakértők és étteremkritikusok alkotják. Az ő véleményük alapján, egy algoritmus segítségével készül el időről időre, kontinensekre  bontva a legjobbnak ítélt éttermek listáját.

Az OAD-t Steve Plotnicki hozta létre 2004-ben. Eredetileg csak saját éttermi kalandjait akarta dokumentálni egy blogban, de hamar felismerte, hogy sok ember szerint a rendelkezésre álló kalauzok nem túl megbízhatóak, ezért úgy döntött, új rendszert vezet be, amelyben a tapasztalt kritikusok véleménye nagyobb súllyal esik a latba.

Majdnem egy évtizeddel későbbre az OAD nemzetközileg elismert étteremkalauz-márkává fejlődött, amely a világ ötezer szenvedélyes gasztrorajongójának véleményét foglalja össze az éttermekről a világ minden táján.

Legfrisebb, Európa harminc legjobb új éttermét rangsoroló értékelésükben a Tóth Szilárd vezette, Michelin-csillagos budapesti Salt igen előkelő helyre került, nyolcadik lett.

Így alakult a tízes lista:

  1. Jan, München, Germany
  2. Oba, Hotel - Canitas, Casas-Ibánez, Spanyolország
  3. Lyst, Velje, Dánia
  4. Igniv by Andreas Caminada, Bad Ragaz, Switzerland
  5. Pine, East Wallhouses, Nagy-Britannia
  6. Ceto by Mauro Colagreco, Roquebrune-Cap-Martin, Franciaország
  7. Osip Restaurant, Bruton, Nagy-Britannia
  8. Salt, Budapest, Magyarország
  9. Alois, München, Németország
  10. Hyle, Silana Crotonese, Olaszország

A Salt az idén az Audi-Dining Guide listáján is nagyon jó helyet szerzett, és igazán izgalmas az a dinamizmus is, amellyel folyton új ötleteket  és utakat keres.

(Forrás: Cision, képek: Salt/Facebook, Unsplash)

 

salt | OAD | lista | étterem | új | legjobb

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés