Close
Ezért kell látni az életben legalább egyszer a téli Salzburgot

Ezért kell látni az életben legalább egyszer a téli Salzburgot

Ausztria leggyönyörűbb városai közé tartozik Salzburg, a Bajorországgal is határos Salzburg tartomány székhelye. A hegyekkel körülvett, hangulatos település egész évben tele van látnivalóval, a legismertebb arca mégis a téli városkép.

Salzburg óvárosa gyönyörű helyen, a Salzach folyó és a Mönchsberg hegy között fekszik, maga fölött a tekintélyt parancsoló Hohensalzburg várral, amely Európa legnagyobb, teljes épségében megmaradt középkori építménye.

Az óvárost és az újvárost a folyó választja el egymástól, ami télen valami egészen pazar látványt nyújt.

Összegyűjtöttük, mit érdemes bebarangolni a téli hónapokban!

Mirabell kastély

A Mozart és ünnepi játékok városaként is ismert Salzburg barokk óvárosát az UNESCO 1997-ben vette fel a kulturális világörökségek közé. Számos templom és palota határozza meg a városképet, a barokk stílusú Mirabell és Hellbrunni kastélyokkal egyetemben.

A Mirabell kastélyt Wolf Dietrich érsek építtette 1606-ban kedvese, Salome Alt számára. Napjainkban pedig már a romantikus esküvők kedvelt helyszínévé vált.

Hellbrunni kastély

Markus Sittikus salzburgi hercegérsek a vigalom és a kikapcsolódás korábban soha nem látott formájában terveztette meg a Hellbrunni kastélyt. A nyári rezidencia rekordidő alatt, 1612 és 1615 között épült fel.

Santino Solari építőmester, akit már a salzburgi dóm építésével is megbíztak, az egyik legpompásabb késő-reneszánsz épületet valósította meg az Alpok vonulatától északra.

Mozart szülőháza és a Mozart-golyó

Aki ellátogat Salzburgba, feltétlenül érdemes megkóstolnia a város édes ismertetőjegyét: az eredeti salzburgi Mozart-golyót, persze, miután bejárta Mozart szülőházát.

Wolfgang Amadeus Mozart 1756-ban Salzburgban, a Getreidegasse 9. számú, úgynevezett Hagenauer házban látta meg a napvilágot. Napjainkban Mozart szülőháza Ausztria egyik leglátogatottabb múzeuma, és különösen a Mozart-rajongók legfőbb zarándokhelye.

Getreidegasse

A Getreidegasse a salzburgi óváros szívében kanyarog. Bájos és egyedi látnivalói – többek között Mozart szülőháza – rengeteg látogatót vonzanak.

A nagy nemzetközi divatmárkák üzletei mellett híres vendéglők és hagyományos helyi kereskedők is megtalálhatók.

Az utca a karácsonyi időszakban pedig igazi ékszerdobozzá változik. A díszek, a fények és a hangulat életre szóló élményt ad!

Salzburg Museum

A fényűzően helyreállított Neue Residenz épületében működő, számos elismerő kitüntetéssel díjazott Salzburg Museum páratlan a maga nemében.

Különösen esztétikus bemutatói és értékes műalkotásai mellett fantasztikus multimédiás installációkkal is elkápráztatja látogatóit.

Dómnegyed

A Salzburg belvárosának szívében található a Dómnegyed.

A dísztermekben működő kiállításokon megelevenedik a történelem, a különleges múzeumi körséta alatt lenyűgöző kilátás nyílik a városra.

(Fotó: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom