Close
Ezért kell látni az életben legalább egyszer a téli Salzburgot

Ezért kell látni az életben legalább egyszer a téli Salzburgot

Ausztria leggyönyörűbb városai közé tartozik Salzburg, a Bajorországgal is határos Salzburg tartomány székhelye. A hegyekkel körülvett, hangulatos település egész évben tele van látnivalóval, a legismertebb arca mégis a téli városkép.

Salzburg óvárosa gyönyörű helyen, a Salzach folyó és a Mönchsberg hegy között fekszik, maga fölött a tekintélyt parancsoló Hohensalzburg várral, amely Európa legnagyobb, teljes épségében megmaradt középkori építménye.

Az óvárost és az újvárost a folyó választja el egymástól, ami télen valami egészen pazar látványt nyújt.

Összegyűjtöttük, mit érdemes bebarangolni a téli hónapokban!

Mirabell kastély

A Mozart és ünnepi játékok városaként is ismert Salzburg barokk óvárosát az UNESCO 1997-ben vette fel a kulturális világörökségek közé. Számos templom és palota határozza meg a városképet, a barokk stílusú Mirabell és Hellbrunni kastélyokkal egyetemben.

A Mirabell kastélyt Wolf Dietrich érsek építtette 1606-ban kedvese, Salome Alt számára. Napjainkban pedig már a romantikus esküvők kedvelt helyszínévé vált.

Hellbrunni kastély

Markus Sittikus salzburgi hercegérsek a vigalom és a kikapcsolódás korábban soha nem látott formájában terveztette meg a Hellbrunni kastélyt. A nyári rezidencia rekordidő alatt, 1612 és 1615 között épült fel.

Santino Solari építőmester, akit már a salzburgi dóm építésével is megbíztak, az egyik legpompásabb késő-reneszánsz épületet valósította meg az Alpok vonulatától északra.

Mozart szülőháza és a Mozart-golyó

Aki ellátogat Salzburgba, feltétlenül érdemes megkóstolnia a város édes ismertetőjegyét: az eredeti salzburgi Mozart-golyót, persze, miután bejárta Mozart szülőházát.

Wolfgang Amadeus Mozart 1756-ban Salzburgban, a Getreidegasse 9. számú, úgynevezett Hagenauer házban látta meg a napvilágot. Napjainkban Mozart szülőháza Ausztria egyik leglátogatottabb múzeuma, és különösen a Mozart-rajongók legfőbb zarándokhelye.

Getreidegasse

A Getreidegasse a salzburgi óváros szívében kanyarog. Bájos és egyedi látnivalói – többek között Mozart szülőháza – rengeteg látogatót vonzanak.

A nagy nemzetközi divatmárkák üzletei mellett híres vendéglők és hagyományos helyi kereskedők is megtalálhatók.

Az utca a karácsonyi időszakban pedig igazi ékszerdobozzá változik. A díszek, a fények és a hangulat életre szóló élményt ad!

Salzburg Museum

A fényűzően helyreállított Neue Residenz épületében működő, számos elismerő kitüntetéssel díjazott Salzburg Museum páratlan a maga nemében.

Különösen esztétikus bemutatói és értékes műalkotásai mellett fantasztikus multimédiás installációkkal is elkápráztatja látogatóit.

Dómnegyed

A Salzburg belvárosának szívében található a Dómnegyed.

A dísztermekben működő kiállításokon megelevenedik a történelem, a különleges múzeumi körséta alatt lenyűgöző kilátás nyílik a városra.

(Fotó: Getty Images)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom