Ezt az imádott italt nyugodtan elfelejtheted, ha Spanyolországban jársz

Aki Spanyolországban jár, biztos nem hagyja ki a "kötelező" esti sangriázást valamelyik szabadtéri helyen. Holott nem biztos, hogy erőltetni kéne.

Több spanyol felhasználó a Reddit fórumain osztotta meg észrevételeit a kedvelt itallal kapcsolatban. Sokak szerint a Sangria egy turistacsapda, amelyet eredetileg néhány brit talált ki (ugyanúgy, mint ahogyan a csirke tikka masalát meg egy skót).

A hiteles és eredeti változat neve Tinto de Verano és ebben valódi bort és citromot használnak.

"A Sangria olyan üdítőital, mint a Coca-Cola és a Fanta, úgyhogy képzeljük el, hogy elmegyünk Spanyolországba, és tíz eurót (majdnem négyezer forintot) fizetünk egy üveg Fantáért. Spanyolországban ez mindenhol kapható" – írják.

A Sangria ellentmondásos téma az országban, mert míg egyesek spanyol hagyományként tekintenek rá, mások ugye azt állítják, csupán turistacsapda. A Tinto de Veranót gyakrabban fogyasztják a spanyolok és ráadásul olcsóbb is.

A spanyol konyha regionális, tehát például a paella egy regionális étel, nem pedig nemzeti. "Ha paellát akarsz enni, akkor Valenciába kell menned. A paella persze megtalálható olyan nagyvárosokban, mint Madrid, Barcelona és Sevilla, de 99 százalékban mikrohullámú sütőben melegíthető sárga rizst raknak a vendég elé. Akad néhány rejtett, autentikus paella-étterem Valencián kívül is, de azok leginkább szájhagyomány útján ismertek" – olvasható egy autentikus vélemény.

Sevilla a tapasról híres, míg Galíciában a polip a népszerű. San Sebastiánban rengeteg bárban szolgálnak fel pintxókat, apró falatkákat különféle feltétekkel. A gazpacho pedig feltehetően Andalúziából származik, ahol a forró időjárást hideg levessel kellett ellensúlyozni.

Érdemes óvatosnak és tisztelettudónak lenni a Kanári-szigeteken, pontosabban a spanyolországi Lanzarotén és Fuerteventurán. Aki ugyanis homokot, köveket és sziklákat szed fel az ottani védett strandok területéről, az pénzbírságot kockáztat, mivel eme cselekedet törvénybe ütközik. A büntetés összege hatalmas: 128 fonttól (59 ezer forinttól) akár 2563-ig (1.2 millió forintig) is terjedhet – és ez nem az a fajta szuvenír, amire otthon szívesen emlékszünk.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

 

turistacsapda | nem ajánlott | ital | sangria | spanyol

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Íme, Dubaj másik oldala, amibe nagyon könnyen bele lehet szeretni
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom