Ilyen lenyűgöző természeti csodát láthatsz most Rómában

Telente az olasz főváros feletti égbolt seregélyek ezreivel telik meg, csodálatos látványt nyújtva.

Minden évben október és február között seregélyek milliói vándorolnak Észak-Európából Olaszországba, hogy átvészeljék a telet. Vonulásuk különleges árnyékot vet az Örök Város templomaira, palotáira és történelmi emlékműveire.

Turisták ezrei rajonganak a lenyűgöző látványért, amelyet előszeretettel meg is örökítenek telefonjaikkal.

A fényes, sötét tollazatú madarak akár húsz centiméteresek is lehetnek.  Napközben kirepülnek a belvárosból, hogy elegendő élelemhez jussanak, majd

estére visszatérnek Rómába.

A folyamatos mozgásuk oka az is, hogy Róma szívében

magasabb a hőmérséklet, a fények segítik őket a tájékozódásban, ráadásul védve vannak a ragadozóktól is.

Szakértők szerint idén több mint egymillió seregély tartózkodik az Örök Városban, és bár a klímaváltozás lerövidítette az olaszországi tartózkodásukat, februárban garantáltan megcsodálhatjuk még azt, ahogy végig úsznak a római égbolton.

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

természeti csoda | természet | vonulás | seregélyvonulás | madár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom