Close
Három serpenyős csirke, ami harmincöt perc alatt kész

Három serpenyős csirke, ami harmincöt perc alatt kész

Alig több mint fél óra kell ezeknek a végtelenül egyszerű, de annál finomabb csirkés ételeknek, amelyek egyszerre szaftosak, zamatosak, és szemet gyönyörködtetőek.

Egyszerű csirkecomb puha újburgonyával

Hozzávalók:

  • 4 nagy csirkecomb
  • 2 teáskanál olasz fűszer
  • ½ teáskanál paprika
  • ½ evőkanál só
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ½ közepes hagyma, felaprítva
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 20 darab újburgonya

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a fűszereket egy kis tálban összekeverjük. A húsokat papírtörlővel szárazra töröljük, és a fűszert beledörzsöljük a csirkecombok bőrébe.
  2. A maradék fűszereket elkeverjük a hagymával, a fokhagymával, és beleforgatjuk az újburgonyát.
  3. Egy öntöttvas serpenyőbe tesszük az olívaolajat, rásorakoztatjuk a csirkecombokat, és közepes lángon 2-3 percig sütjük, hogy a bőrük kissé megpiruljon. Átfordítjuk a húsokat, és a másik oldalukat is hasonló módon megpirítjuk. A csirkecombokat kivesszük a serpenyőből, és áttesszük egy tányérra.
  4. A serpenyőbe beledobjuk a fűszeres hagymát és burgonyát, majd 3-4 perc elteltével levesszük a tűzről, visszasorakoztatjuk a csirkecombokat, és betesszük a sütőbe. 30 perc alatt készre sütjük, tálalás előtt tíz percig pihentetjük.

Serpenyős csirke fügés, rozmaringos páccal

Hozzávalók:

  • ¼ csésze sótlan vaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 ág rozmaring
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 6 darab csirke alsócomb
  • ½ csésze balzsamecet
  • 3 db füge kikapart, villával összetört belseje

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, a vajat olvasszuk meg, a fokhagyma, a rozmaring, a só és a bors felével egy kis tálban keverjük össze!
  2. A csirkecombokat öntöttvas serpenyőbe sorakoztatjuk, majd megkenjük a vajas fűszerkeverékkel. A sütőbe tesszük. Közben a balzsamecetet, a fügepépet a maradék fokhagymával, rozmaringgal, sóval és borssal elkeverjük.
  3. 10 perc elteltével húzzuk ki a sütőből a csirkét, kenjük rá a máz felét, majd tegyük vissza a sütőbe! Újabb 10 perc elteltével ismételjük meg a folyamatot! Nagyjából 25 perc elteltével ráöntjük a maradék szószt, ezután tegyük vissza további 5 percre! Tálalás előtt pihentessük 10 percig!

Krémes tejszínes gombás csirke 30 perc alatt

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál sótlan vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kiló csirkecombfilé bőr nélkül
  • ½ vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 30 dkg gomba felszeletelve
  • ⅓ csésze olaszrizling
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl alaplé
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítése:

  1. Az öntöttvas serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és az olívaolajjal együtt felhevítjük. A csirkehúsokat sózzuk, borsozzuk, majd beletesszük a serpenyőbe, és mindkét oldalukat 3-4 percig sütjük. Ezt követően kivesszük a húsokat a serpenyőből, és félretesszük.
  2. A serpenyőbe dobjuk a hagymát és a gombát, megszórjuk kakukkfűvel, és 5-7 perc alatt puhára főzzük.
  3. Felöntjük a rizlinggel, majd 2-3 perc elteltével hozzáadjuk a tejszínt és az alaplevet. Ízlésünk szerint tovább sózzuk és borsozzuk. Belesorakoztatjuk a húsokat, és lassú tűzön 10-15 perc alatt puhára főzzük. Tálaláskor rizzsel kínáljuk.

(Fotók: Getty Images)

csirkecomb | recept | egyszerű recept | serpenyős csirke | gyors recept

FOLYTASD EZZEL

Tényleg finomabb a bor, ha a nyaraláson korytolgatod? Hamarosan kiderülhet

Hatalmasat bukott Gordon Ramsay

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom