Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

A város tavaly megválasztott polgármestere már korábban is tervezett radikális reformokat, most pedig új döntésről számolt be, és videóval is illusztrálta, hogy mi a probléma.

Jose Luis Sanz, Sevilla polgármestere az X közösségi platformon adta hírül, hogy azt tervezik, lezárják a Plaza de Espanát, és a turistáktól belépőt szednek, amelynek összegét a tér megőrzésére és biztonságára fordítják. A posztot kísérő videóban a tér épületeiről hiányzó csempék, sérült homlokzatok és az alkóvokat és lépcsőket elfoglaló utcai árusok láthatók.

A félköríves, neomór stílusú palotaépülettel kiegészülő tér az 1929-es ibér-amerikai kiállításra épült, és naponta több ezer ember keresi fel lovaskocsin vagy gyalogosan.

Az építményt viszontláthattuk a Star Wars 1999-es Baljós árnyak című részében, de amikor épp nem filmekben tűnik fel, akkor is a kulturális élet egyik kiemelt színhelye, amely koncerteknek, színdaraboknak és divatbemutatóknak ad otthont.

Bár a polgármester sietett leszögezni, hogy a helyi lakosok továbbra is ingyen léphetnek be a térre, sok sevillai kritizálta a tervet a kommentek között. Volt, aki azt írta, hogy egy minden látogatóra kivetett idegenforgalmi adó kevesebb vitát váltana ki, és több bevételt generálna, és mások is azon a véleményen voltak, hogy az idegenforgalmi adó és a várost tönkretevő tömegturizmus általános szabályozása lenne a jó megoldás.

A hétszázezer lakosú Sevillát évente több mint hárommillió turista keresi fel, ezzel Spanyolország harmadik leglátogatottabb városa.

Sevillában nemcsak a turisták okoznak problémákat, de az időjárás hatásai is, de ettől még Andalúzia kihagyhatatlan úti cél marad.

(Forrás: Reuters, képek: Getty Images)

andalúzia | dél-spanyolország | spanyolország | Plaza de Espana | sevilla

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Egy tökéletes helyszín Budapest felett a társas kikapcsolódáshoz
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom