A főváros legkedveltebb macaron-manufaktúrájában most a magyar sütemények ízvilága kerül előtérbe. Rákóczi-túrós, dobostorta, somlói galuska és szilvás gombóc macaron is készül a bájos desszertezőben.
Mi is beszéltünk már róla, hogy a gasztronómiában még nagyobb szükség van a saját tradícióink feltámasztására és életben tartására a 2020 hozta események miatt (is). Most mi maradtunk a fővárosban, a vendéglátóknak a magyar közönség igényeit kell kiszolgálni, és a sok egzotikum mellett jó, ha megjelenik valami ismert és szeretett is.
A Chez Dodo macaron-manufaktúra egy történetbe gyúrta az újdonságot és a nosztalgiát. Magyar klasszikus sütiket formált mai ízlésre a prémium alapanyagok segítségével, ráadásul mindezt macaron formájában.
Mesterien kivitelezett desszertekre számítsunk, a legfinomabb csokoládékkal, magvakkal, esszenciákkal, lekvárokkal. Mindig vágytunk egy ilyen kollekcióra, amiben helyet kap a Rákóczi-túrós, a dobostorta, a somlói galuska, a szilvás gombóc, a máglyarakás, a mákos guba és az Eszterházy-torta is.
Az új finomságokat egy kis pezsgőzéssel egybekötve mutatják be.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Chez Dodo-Facebook)
édesség | francia desszert | somlói galuska | desszert | macaron | dobos torta
A modern luxus nyomában a Range Roverrel
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!