Somlói galuska és szilvás gombóc ihlette macaronnal készül a Chez Dodo

A főváros legkedveltebb macaron-manufaktúrájában most a magyar sütemények ízvilága kerül előtérbe. Rákóczi-túrós, dobostorta, somlói galuska és szilvás gombóc macaron is készül a bájos desszertezőben.

Mi is beszéltünk már róla, hogy a gasztronómiában még nagyobb szükség van a saját tradícióink feltámasztására és életben tartására a 2020 hozta események miatt (is). Most mi maradtunk a fővárosban, a vendéglátóknak a magyar közönség igényeit kell kiszolgálni, és a sok egzotikum mellett jó, ha megjelenik valami ismert és szeretett is.

A Chez Dodo macaron-manufaktúra egy történetbe gyúrta az újdonságot és a nosztalgiát. Magyar klasszikus sütiket formált mai ízlésre a prémium alapanyagok segítségével, ráadásul mindezt macaron formájában.

Mesterien kivitelezett desszertekre számítsunk, a legfinomabb csokoládékkal, magvakkal, esszenciákkal, lekvárokkal. Mindig vágytunk egy ilyen kollekcióra, amiben helyet kap a Rákóczi-túrós, a dobostorta, a somlói galuska, a szilvás gombóc, a máglyarakás, a mákos guba és az Eszterházy-torta is.

Az új finomságokat egy kis pezsgőzéssel egybekötve mutatják be.

Ez is érdekelhet:
A világhírű cukrászdák helyett új alternatívák a legjobb macaronra, churrosra, Sacherre

Más lehetőségeket vázolunk arra az esetre, ha túl nagy volna a sor, esetleg még finomabbra vágynánk. B tervek a világ legismertebb vendéglátóhelyeire.

(Fotók: Chez Dodo-Facebook)

édesség | francia desszert | somlói galuska | desszert | macaron | dobos torta

FOLYTASD EZZEL

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Aki szeret utazni, az semmiképp se hagyja ki ezt az eseményt!
Hirdetés