Close
Újabb őrült és veszélyes trend terjed a tiktokon, ezúttal a nyaralók állnak a középpontban

Újabb őrült és veszélyes trend terjed a tiktokon, ezúttal a nyaralók állnak a középpontban

A beertan, vagyis sörbarnulás címke hódító útjára indult a közösségi médiában, nem érdemes azonban felülni erre a hullámra.

Az eljárás abból áll, hogy az ember napozás közben sört ken a bőrére abban a reményben, hogy így gyorsabban és jobban lebarnul. Van, aki naptejet is használ a sör mellé, míg más pusztán az ital erejében bízik.

A trend hívei szerint a sörben lévő cukrok és savak segítenek a vágyott bőrszín elérésében, a benne található antioxidánsok és vitaminok pedig akár további előnyökkel járhatnak.

A sör ilyen típusú felhasználásának áldásos hatásaira és biztonságosságára azonban nincs tudományos bizonyíték. Az viszont biztos, hogy az UV-sugárzás rákot illetve bőrkárosodást okozhat, ha túl sokáig tartózkodunk a napon védelem nélkül.

A szakértők hangsúlyozzák, hogy a naptej minden bőrtípus és bőrtónus esetében fontos, de különösen a világosabb bőrűek esetében. A napon barnulás egyáltalán nem egészséges, biztonságos és hatékony alternatívát jelenthet viszont az önbarnító krémek használata.

Összességében tehát nem érdemes sörrel locsolnunk magunkat a vízparton, jobb felhasználási módja is akad a folyékony kenyérnek.

A TikTokon találni egyébként hasznos tanácsokat is, de nem árt kritikával kezelni mindazt, ami szembejön, nehogy úgy járjunk, mint ez a család, akinek az utazási álmát döntötte romba a közösségi média.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash, Getty Images)

sugárzás | sör | tiktok | napozás | uv

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram