Újabb őrült és veszélyes trend terjed a tiktokon, ezúttal a nyaralók állnak a középpontban

A beertan, vagyis sörbarnulás címke hódító útjára indult a közösségi médiában, nem érdemes azonban felülni erre a hullámra.

Az eljárás abból áll, hogy az ember napozás közben sört ken a bőrére abban a reményben, hogy így gyorsabban és jobban lebarnul. Van, aki naptejet is használ a sör mellé, míg más pusztán az ital erejében bízik.

A trend hívei szerint a sörben lévő cukrok és savak segítenek a vágyott bőrszín elérésében, a benne található antioxidánsok és vitaminok pedig akár további előnyökkel járhatnak.

A sör ilyen típusú felhasználásának áldásos hatásaira és biztonságosságára azonban nincs tudományos bizonyíték. Az viszont biztos, hogy az UV-sugárzás rákot illetve bőrkárosodást okozhat, ha túl sokáig tartózkodunk a napon védelem nélkül.

A szakértők hangsúlyozzák, hogy a naptej minden bőrtípus és bőrtónus esetében fontos, de különösen a világosabb bőrűek esetében. A napon barnulás egyáltalán nem egészséges, biztonságos és hatékony alternatívát jelenthet viszont az önbarnító krémek használata.

Összességében tehát nem érdemes sörrel locsolnunk magunkat a vízparton, jobb felhasználási módja is akad a folyékony kenyérnek.

A TikTokon találni egyébként hasznos tanácsokat is, de nem árt kritikával kezelni mindazt, ami szembejön, nehogy úgy járjunk, mint ez a család, akinek az utazási álmát döntötte romba a közösségi média.

(Forrás: Independent, képek: Unsplash, Getty Images)

sör | trend | napsugárzás | uv | barnulás | Nap

FOLYTASD EZZEL

Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva

Sulciová Silvia interjú

Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Ilyen a „havas mindfulness”, avagy 5+1 út a belső békéhez télen
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom