A kanál maradhat a konyhai fiókban.
Aligha kell bővebben ecsetelni a tészták népszerűségét, de úgy tűnik, hogy a helyes elfogyasztását illetően követtünk már el hibákat. A spagettit ugyanis teljesen fölösleges kanállal megforgatni.
Watch on TikTok
Egy virálissá vált TikTok-videóban magyarázta el egy _franceess_00 nevű felhasználó, hogyan is eszik az olaszok a tésztát. Az autentikus "szabályzat" így szól:
- Nincs szükség kanálra
- Nem kell felvágni a spagettit, kés sem kell
- A villával "kavarjuk össze" rendesen
A videó komoly vitát generált, az egyik kommentelő például rámutatott, hogy egyes régiókban igenis használnak kanalat, míg egy másik megkérdezte: „én vagyok az egyetlen, aki kanalat vesz igénybe a spagetti megpörgetéséhez?” Mások meglepődve tapasztalták, hogy nem szükségesek a kések sem, egyvalaki pedig rácsodálkozott: „emberek használnak kést a tésztához?”
A legtöbb olasz társadalmilag nem tartja elfogadottnak a kanál használatát a spagettihez. Egyesek szerint ez helytelen etikett, plusz túl sok tésztát "szedhetünk fel" vele. Vannak azonban, akik úgy vélik, a kanál és a villa együttes bevetése egy kifinomult módszer, mert így nem fröccsen szét a szósz mindenfelé, plusz néhányan arra is használják, hogy egy kis sajtot szórjanak vele a tésztára.
Az olasz konyha messze nem pizzából és tésztából áll, bár tény, hogy ezeket is érdemes megkóstolni akkor, ha Rómába látogatunk. Ajánlott azonban megismerkedni az olasz főváros sajátos konyhájával is, ami a klasszikus ízeken alapul. Mutatjuk, mik azok a fogások, amelyek valóban kihagyhatatlannak számítanak.
(Forrás: Express, fotók: Getty Images)
helyesen | étkezés | tészta | spagetti | fogyasztás | étel
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!