Ezekbe a spanyol városokba érdemes elutaznod, ha elkerülnéd a perzselő hőséget

A rekordokat döntögető hőmérséklet arra kényszeríti az utazást tervezőket, hogy alaposan átgondolják, az év mely időszakában induljanak el Spanyolországba. Tavaly Dél-Spanyolország egyes részein perzselő meleg uralkodott, ami azt jelentette, hogy a turisták soha nem látott hőségben izzadtak, plusz erdőtüzek is pusztítottak. Előző év júliusában Sevillában 41 Celsius-fok, Madridban 37 Celsius-fok, Katalóniában pedig elviselhetetlenül magas, 45,3 Celsius-fok volt. Egy új tanulmány azokról a helyekről készített egy összeállítást, melyeket a kevésbé forró március-június közötti időszakban érdemes felkeresni.

A lista felállításához a kutatók Spanyolország legnépszerűbb turisztikai célpontjainak átlagos nappali hőmérsékletét, átlagos UV-értékét és a "páratartalom kellemetlenségi szintjét" elemezték március, április, május és június hónapokra vonatkozóan.

Mindezek alapján Valencia, Spanyolország harmadik legnagyobb városa a legjobb választás egy főszezonon kívüli tripre:

az Ibériai-félszigeten található város hosszú tengerparttal és rengeteg látnivalóval, illetve szórakozási lehetőséggel várja a turistákat.

Ebben az időszakban 19 és 26 Celsius-fok közötti hőmérsékletre lehet ott számítani.

A második helyen Castellon de la Plana áll; ez a középkori város kulturális életét tekintve kiemelkedő, számos gyönyörű templommal és sok szép építészeti alkotással büszkélkedik. Az átlaghőmérséklet hasonló a valenciaihoz.

A harmadik helyezett az andalúziai Huelva kikötővárosa lett. A portugál határ közelében fekszvő hely talán kevésbé ismert, de még így is rengeteg opciót ad, például lenyűgöző természeti látnivalókat. Áprilisban 21 Celsius-fok, júniusban 28 az átlaghőmérséklet arrafelé.

A legjobbak rangsora így fest (mögötte a várható átlaghőmérséklet március, április, május és június hónapokban):

  • Valencia: 19, 20, 23, 26
  • Castellon de la Plana: 18, 20, 23, 27, 27
  • Huelva: 20, 21, 25, 28
  • Javea: 18, 20, 23, 26
  • Moraira: 18, 20, 23, 26, 26
  • Alicante: 19, 20, 23, 27
  • Denia: 19, 20, 23, 27
  • el Campello: 19, 20, 23, 27
  • Cádiz: 19, 20, 23, 26
  • Guardamar del Segura: 19, 21, 23, 27

Érdemes óvatosnak és tisztelettudónak lenni a Kanári-szigeteken, pontosabban a spanyolországi Lanzarotén és Fuerteventurán is. Aki ugyanis homokot, köveket és sziklákat szed fel az ottani védett strandok területéről, az pénzbírságot kockáztat, mivel eme cselekedet törvénybe ütközik. A büntetés összege hatalmas: 128 fonttól (59 ezer forinttól) akár 2563-ig (1.2 millió forintig) is terjedhet – és ez nem az a fajta szuvenír, amire otthon szívesen emlékszünk.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tippek | városok | spanyolország | hőség | főszezonon kívül

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram