Itthon elterjedt szokás, de külföldön komolyan megbüntethetnek érte

A spanyol hatóságok a nyár közeledtével figyelmeztetik az utazókat, hogy olyan szabályokat kell betartaniuk, amiket otthon talán nem.

A bringások például egy 2014-es törvény értelmében több mint kétszáz eurós (majdnem 75 ezer forintos) bírságot kockáztatnak, ha bedugott fülhallgatóval vagy fejhallgatóval kerékpároznak.

Mint az egyik spanyol biciklis klub elnöke elmondta, a fülhallgató viselése biztonsági kockázatot jelenthet mind a biciklisre, mind a többi közlekedőre nézve, mert a zenehallgatás elvonja a kerékpáros figyelmét a közúti forgalomról. Előfordulhat, hogy nem hallja meg a szirénázó járműveket, és kevésbé észleli a dudálást vagy azt, ha egy gyalogos kiabál.

A fülhallgatóra vonatkozó szabályok országonként eltérnek, Olaszországban és Portugáliában például az az előírás, hogy a kerékpárosoknak maximum az egyik fülhallgatót szabad viselniük biciklizés közben.

Olaszországban 160 euróra (majdnem hatvanezer forintra) büntethetik azt, aki mindkét fülében fülhallgatót visel.

Külföldön számos, ártatlannak tűnő dolog miatt megbüntethetik az embert, ezeken a helyeken például szelfizni nem szabad.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

zenehallgatás | zene | fülhallgató | kerékpár | fejhallgató

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom