Close
Itthon elterjedt szokás, de külföldön komolyan megbüntethetnek érte

Itthon elterjedt szokás, de külföldön komolyan megbüntethetnek érte

A spanyol hatóságok a nyár közeledtével figyelmeztetik az utazókat, hogy olyan szabályokat kell betartaniuk, amiket otthon talán nem.

A bringások például egy 2014-es törvény értelmében több mint kétszáz eurós (majdnem 75 ezer forintos) bírságot kockáztatnak, ha bedugott fülhallgatóval vagy fejhallgatóval kerékpároznak.

Mint az egyik spanyol biciklis klub elnöke elmondta, a fülhallgató viselése biztonsági kockázatot jelenthet mind a biciklisre, mind a többi közlekedőre nézve, mert a zenehallgatás elvonja a kerékpáros figyelmét a közúti forgalomról. Előfordulhat, hogy nem hallja meg a szirénázó járműveket, és kevésbé észleli a dudálást vagy azt, ha egy gyalogos kiabál.

A fülhallgatóra vonatkozó szabályok országonként eltérnek, Olaszországban és Portugáliában például az az előírás, hogy a kerékpárosoknak maximum az egyik fülhallgatót szabad viselniük biciklizés közben.

Olaszországban 160 euróra (majdnem hatvanezer forintra) büntethetik azt, aki mindkét fülében fülhallgatót visel.

Külföldön számos, ártatlannak tűnő dolog miatt megbüntethetik az embert, ezeken a helyeken például szelfizni nem szabad.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

zenehallgatás | zene | kerékpár | bicikli | fejhallgató

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

A kiváló borok és világhírű steakek hazája is megnyitja kapuit a távmunkások előtt

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram