Close
Végre erre a népszerű nyári úti célra is szabadon utazhatunk

Végre erre a népszerű nyári úti célra is szabadon utazhatunk

Az utolsók között Spanyolország is eltörölte az összes beutazási korlátozást az Európai Unióból és a schengeni övezetből érkezők előtt.

Június 2-től már nem kell már sem oltási, sem gyógyultsági igazolást és tesztet sem felmutatni a belépéshez. Spanyolország sokáig kitartott a szabályozás mellett, még a szintén igen szigorú Olaszország, Németország és Ausztria is megelőzte a korlátozások feloldásában, és a tagállamok többsége még a harmadik országokból érkezőket is minden további Covid-dokumentáció nélkül beengedi.

Benidorm

Mint a spanyol egészségügyi minisztérium közölte, az országban az Európai Unió átlagát meghaladja az átoltottság aránya, és az egészségügyi rendszer is jó helyzetben van, ami szintén hozzájárult a döntéshez.

Cudillero

Ugyanakkor arra is rámutattak, hogy

az említett övezeteken kívülről érkezőkre vonatkozó korlátozások nem változtak,

az ő koronavírus-dokumentumaikat továbbra is ellenőrzik, viszont feloldották a be nem oltott utazókra vonatkozó tilalmat, ami 2020 márciusa óta volt érvényben.

Ha Spanyolországra hangolódnál, nézd meg ezt a látványos videót, amelyben arany ruhát ült magára egy 16. századi spanyol kolostor, vagy ezeket a házakat, amelyek a Squid Game lépcsőit is ihlették.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

korlátozások | beutazás | korlátozások eltörlése | koronavírus | spanyolország

FOLYTASD EZZEL

Ez a cég keres valakit, aki 21 millió forintért bejárja Izland legcsodásabb tájait

Erre nem gondolt a vasúttársaság, amikor bevezette az ingyenes vonatjegyet

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom