Október 26-án mutatta be új borkóstoló ajánlatát a St. Andrea Budapest: az esemény keretében Dr. Lőrincz György borász vezette végig az érdeklődőket azon a bortérképen, amely hat lépés távolságba hozza Budapesthez a pincészet otthonát, Egerszalókot.
A borsor mostantól a St. Andrea két budapesti egységében, az állandó kínálat részeként kóstolható – ehhez hasonló, magyar és angol nyelven is elérhető,
kreatív grafikával összeállított bortérkép elsőként mutatkozik be Magyarországon.
A térkép alkotóinak fontos volt, hogy Dr. Lőrincz György és borászatának szép tételei a hozzájuk méltó vizuális megfogalmazásban, tartalmas üzenettel, egész estés borkóstoló-élménnyé komponálva legyenek elérhetőek nemcsak a borkedvelőknek, hanem azoknak is, akik most ismerkednek a borkóstolással.
– Az elmúlt években vendégeink nagy érdeklődést mutattak a St. Andrea tételei iránt és ez a kíváncsiság csak fokozódott, amikor a Borászat egyik tételét a világ ötven legjobb bora közé választották – mondja Berényi Oszvald, a St. Andrea Wine&Skybar sommelier-je.
A St. Andrea elmúlt két évtizede tele van történetekkel: rengeteget tudnak mesélni a szőlőbirtokhoz kapcsolódó ízekről, imákról, kihívásokról, együtt megélt sikerekről és főleg arról az útról, melynek során a kis családi pincészetből Magyarország egyik meghatározó szőlőbirtoka lett.
Most ezeket a történeteket tették arra a térképre, amely a Hazafelé nevet kapta, hiszen az út Egerszalókig nekik valóban a hazafelé vezető út.
Ahogy a térképen olvasható: a St. Andrea gondolata húsz évvel ezelőtt, Egerszalókon született. Ekkor alapította meg családi borászatát Magyarország egyik legszebb borvidékén Dr. Lőrincz György.
A St. Andrea most, két évtizednyi tapasztalat után szebben ragyog, mint valaha.
A térkép hat lépésnyi távolságot rajzol Egerszalók és Budapest között: a St. Andrea borsor bemutatja a Borászat történetének mérföldköveit, kirajzolódik előttünk Dr. Lőrincz György és családjának hitvallása és értékei,
utunk dűlőről dűlőre vezet, a Napbortól az Agapéig.
A St. Andrea az egyetlen magyar borászat, amely a fővárosban olyan színvonalú vendéglátóhelyeket működtet, mint a fine dining szektor meghatározó étterme, a St. Andrea Restaurant és a nemrég ötödik születésnapját ünneplő, négyévszakos rooftop bár, a St. Andrea Wine&Skybar. A most bemutatott térképpel a szőlőbirtok, az étterem és a bár az eddiginél is szorosabb egységben mutatja meg azt az értékrendet, amelyekre a St. Andrea gondolata épül - a bor és az élet mindent átható szeretetét.
Fotók: Busak Attila (St. Andrea Borászat), Pintér Árpád, Hirling Bálint (St. Andrea Wine&Skybar)
bor | St. Andrea Restaurant | st. andrea | St. Andrea Wine&Skybar | bortérkép | St. Andrea Wine & Gourmet Bar
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!