Így készül a tökéletes bárány a sztárszakácsok szerint

Jamie Oliver sült báránycombot, Paolo Sari bioséf pedig báránybordát tesz az asztalra húsvétkor.

Szerencsére mindketten megosztották tökéletes receptjüket, így elleshetjük tőlük az ünnepi menüsor legjobb fogásának minden trükkjét.

Mézes-zöldfűszeres bárányborda

Paolo Sari báránybordájának szíve-lelke a friss és jó minőségű alapanyagokban rejlik. A mézzel és fűszerekkel megkent húshoz pedig egy olyan zellerpürét készített, amelynek ízét az édesgyökér teszi egészen különlegessé.

A mézzel és fűszerekkel megkent báránybordákat pedig oldalanként öt-öt perc alatt süti egy vas serpenyőben tökéletesre,

hogy aztán az ünnepi hangulatot egy remekbe szabott tálalási praktikával tegye teljessé.

A pontos recept itt olvasható el:

Így készítsd el a báránybordát a Michelin-csillagos minőségért

A friss alapanyagokat közvetlenül a termelőtől vásároljuk hozzá!

Báránysült, ahogyan Jamie készíti

Sokan félnek nekifogni a báránycomb elkészítésének, pedig Jamie Oliver receptje a tökéletes példa arra, hogy nem kell túlgondolni a dolgokat. Csupán rozmaringra, fokhagymára, citromra, egy csokor friss mentára, cukorra és borecetre van szükség ahhoz, hogy a zseniálisan elkészített húshoz

olyan mentaszószt társítsunk, amelyet vendégeink garantáltan nem felejtenek el, amíg élnek.

Mindehhez pedig jöhet egy krémes és lágy krumpipüré a teljes értékű főételért.

Jamie Oliver részletes útmutatása a fantasztikus fogás elkészítéséhe itt található:

Jamie Oliver tökéletes sült báránycombja a húsvéti vacsora királya

Amilyen bonyolultnak tűnik első hallásra, olyan egyszerű elkészíteni.

A nemzetek konyháiból számos ötletet lehet meríteni a húsvéti menü összeállításához. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük, mit eszik a világ az ünnepkor, itt pedig megmutatjuk, hogyan készíthető fine dining fogás a főtt tojásból és a sonkából.

(Fotó: Getty Images)

húsvét | jamie oliver | bárány | húsvéti étel | báránycomb

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom