Jamie Oliver sült báránycombot, Paolo Sari bioséf pedig báránybordát tesz az asztalra húsvétkor.
Szerencsére mindketten megosztották tökéletes receptjüket, így elleshetjük tőlük az ünnepi menüsor legjobb fogásának minden trükkjét.
Mézes-zöldfűszeres bárányborda
Paolo Sari báránybordájának szíve-lelke a friss és jó minőségű alapanyagokban rejlik. A mézzel és fűszerekkel megkent húshoz pedig egy olyan zellerpürét készített, amelynek ízét az édesgyökér teszi egészen különlegessé.
A mézzel és fűszerekkel megkent báránybordákat pedig oldalanként öt-öt perc alatt süti egy vas serpenyőben tökéletesre,
hogy aztán az ünnepi hangulatot egy remekbe szabott tálalási praktikával tegye teljessé.
A pontos recept itt olvasható el:
Báránysült, ahogyan Jamie készíti
Sokan félnek nekifogni a báránycomb elkészítésének, pedig Jamie Oliver receptje a tökéletes példa arra, hogy nem kell túlgondolni a dolgokat. Csupán rozmaringra, fokhagymára, citromra, egy csokor friss mentára, cukorra és borecetre van szükség ahhoz, hogy a zseniálisan elkészített húshoz
olyan mentaszószt társítsunk, amelyet vendégeink garantáltan nem felejtenek el, amíg élnek.
Mindehhez pedig jöhet egy krémes és lágy krumpipüré a teljes értékű főételért.
Jamie Oliver részletes útmutatása a fantasztikus fogás elkészítéséhe itt található:
A nemzetek konyháiból számos ötletet lehet meríteni a húsvéti menü összeállításához. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük, mit eszik a világ az ünnepkor, itt pedig megmutatjuk, hogyan készíthető fine dining fogás a főtt tojásból és a sonkából.
(Fotó: Getty Images)
húsvéti étel | bárány | jamie oliver | bárányborda | báránysültIstenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten
Makacsabb az infláció a vártnál, érdekes megoldással állnának elő a britek

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!