Close
Így készül a tökéletes bárány a sztárszakácsok szerint

Így készül a tökéletes bárány a sztárszakácsok szerint

Jamie Oliver sült báránycombot, Paolo Sari bioséf pedig báránybordát tesz az asztalra húsvétkor.

Szerencsére mindketten megosztották tökéletes receptjüket, így elleshetjük tőlük az ünnepi menüsor legjobb fogásának minden trükkjét.

Mézes-zöldfűszeres bárányborda

Paolo Sari báránybordájának szíve-lelke a friss és jó minőségű alapanyagokban rejlik. A mézzel és fűszerekkel megkent húshoz pedig egy olyan zellerpürét készített, amelynek ízét az édesgyökér teszi egészen különlegessé.

A mézzel és fűszerekkel megkent báránybordákat pedig oldalanként öt-öt perc alatt süti egy vas serpenyőben tökéletesre,

hogy aztán az ünnepi hangulatot egy remekbe szabott tálalási praktikával tegye teljessé.

A pontos recept itt olvasható el:

Báránysült, ahogyan Jamie készíti

Sokan félnek nekifogni a báránycomb elkészítésének, pedig Jamie Oliver receptje a tökéletes példa arra, hogy nem kell túlgondolni a dolgokat. Csupán rozmaringra, fokhagymára, citromra, egy csokor friss mentára, cukorra és borecetre van szükség ahhoz, hogy a zseniálisan elkészített húshoz

olyan mentaszószt társítsunk, amelyet vendégeink garantáltan nem felejtenek el, amíg élnek.

Mindehhez pedig jöhet egy krémes és lágy krumpipüré a teljes értékű főételért.

Jamie Oliver részletes útmutatása a fantasztikus fogás elkészítéséhe itt található:

A nemzetek konyháiból számos ötletet lehet meríteni a húsvéti menü összeállításához. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük, mit eszik a világ az ünnepkor, itt pedig megmutatjuk, hogyan készíthető fine dining fogás a főtt tojásból és a sonkából.

(Fotó: Getty Images)

húsvéti étel | bárány | jamie oliver | bárányborda | báránysült

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Makacsabb az infláció a vártnál, érdekes megoldással állnának elő a britek

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram