Close
Most már bejárhatod az igéző Svájc történetének talán legszebb túraútvonalát

Most már bejárhatod az igéző Svájc történetének talán legszebb túraútvonalát

Vadvirágos rétek, romantikus szurdokok és az Alpok teljes pompájában.

Ha Svájcba utazunk, igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a tájból. Szerencsére ez a vadonatúj, 300 kilométer hosszú túraútvonal azzal a céllal állt össze, hogy összekösse az ország legszebb tavait, folyóit és hegyeit, így a következő látogatásakor valóban elmondhatjunk magunkról, hogy mindent láttunk.

A ViaBerna húsz szakaszból áll, melyek hossza 10,5 kilométer és 24,3 kilométer között változik.

Segítségképpen az etapok a könnyűtől a nehézig tartó besorolást kaptak, tehát nem kell a szupernehéz szakaszokat bevállalni, ha nincs kedvünk hozzá.

Maga az útvonal abszolút lenyűgöző: az első öt szakasz a Jura-hegységben halad, mielőtt Bernbe ér (érdemes meglesni a középkori várost, és magunkba szívni a történelmét vagy csak pihenni egy nagyot a sok-sok bár egyikében).

Ezután a folyók mellett és vadvirágos réteken keresztül haladhatunk, de a romantikus Taubenloch-szurdokban való túrázás jelenti az igazi csúcspontot a Thun-tóra nyíló meditatív panorámával együtt.

Thun városában megcsodálhatjuk a mesés barokk építészetet, a Schadau Park botanikus kertjében pedig a szépséges kastélyt és a virágokat.

Az útvonal leglátványosabb része pedig az Alpokon átvezető Susten-hágó, mely a Föld talán legcsodásabb kilátását adja.

A svájci Alpok csodálatos hegyvonulatai sok száz kirándulóutat rejtenek, melyek apró falvak mellett is elhaladnak. Ezeken a világvégi kis településeken könnyen érezhetjük azt, hogy megállt az élet. A kristálytiszta levegő, a csípős hideg, a romantikus táj pedig igazán csábító azok számára, akik elszöknének a világ elől, elcsendesednének a mindennapok zsivajában. Összeállításunkban hat olyan hegyvidéki falut mutatunk be, ahová minden gondolkodás nélkül elindulnánk.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images, Unsplash)

Svájc | túraútvonal | hegyek | utazás | új

FOLYTASD EZZEL

Olyan újításokat vezet be ez a légitársaság, aminek mindenki örülni fog

A világ legszebb hegyeit egyszer az életben látni kell – Ezeket járd végig!

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom