Egy svájci város megcsinálta, amiről minden csokirajongó álmodik

Aki imádja a csokoládét és már tervezgeti a nyári álomutazását, annak nem kell tovább úti célt keresgélnie.

Mint tudjuk, Svájc igazi csokoládénemzet, ahol a világ talán legfinomabb kakaóból készült ínyencségei készülnek. Genf városa valódi zarándokhellyé minősítette fel magát,

ugyanis bevezette a Choco Pass-t, azaz a csokibérletet!

A felnőttek harminc, a gyerekek hat svájci frankért (11 ezer és 2100 forintért), válthatják meg a bérletet, amiért cserébe a város legjobb csokoládékészítőinél kérhetnek és kapnak is kóstolót.

Érdemes egy egész napot szánni a csokoládétúrára, mivel a Choco Pass mindössze 24 órán át érvényes, attól a pillanattól kezdve, hogy besétálsz az első csokoládéboltba.

A bérlettel hét üzletbe lehet bekopogtatni, választható többek között kandírozott narancsba mártott csokoládé, praliné kóstolótál, forró csoki, és egy hat tételből álló válogatás is.

A Choco Pass online vagy a Turisztikai Információs Központban (Quai du Mont-Blanc 2) is megvásárolható.

A svájci Alpok csodálatos hegyvonulatai sok száz kirándulóutat rejtenek, melyek apró falvak mellett is elhaladnak. Ezeken a világvégi kis településeken könnyen érezhetjük azt, hogy megállt az élet. A kristálytiszta levegő, a csípős hideg, a romantikus táj pedig igazán csábító azok számára, akik elszöknének a világ elől, elcsendesednének a mindennapok zsivajában. Összeállításunkban hat olyan hegyvidéki falut mutatunk be, ahová minden gondolkodás nélkül elindulnánk.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: Getty Images)

bérlet | genf | csokoládé | kóstolás | csoki

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom