Szabadtéren rendezik meg a budapesti Friss Hús filmfesztivált

Végre nem online!

Rekordszámú, huszonhét nemzetközi filmet vetítenek a 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon, amelyet új időpontban, május 27. és június 2. között rendeznek

ezúttal nem online, hanem a budapesti Toldi moziban és további szabadtéri helyszíneken.

Ebben az évben először rendezik meg öt kategóriában a fesztivált; ezek a Találkozások, Furcsaságok, Családban marad, Felnövéstörténetek és a Határesetek címet viselő blokkok lesznek. Az utolsó kategóriában olyan külhoni vagy tiszteletbeli magyarok alkotásai lesznek láthatóak, amelyek a hazai válogatásból kimaradtak, olvasható a szervezők MTI-hez elküldött tájékoztatójában.

A szlovéniai születésű Horváth Botka Áron Bits című filmjében Nagy Zsolt színész ígéri meg filmbéli fiainak, hogy elviszi őket a Hungaroringre. Versenybe száll Mihályi Michaela és David Stumpf Sh_t happens című animációs filmje, amelyet a Velencei Filmfesztivál programjába is beválogattak.

A programban szerepel Tomek Ducki lengyel-magyar alkotó Plantarium című filmje, Varga Katalin balladája és Peter Strickland, a Berberian Sound Studio tiszteletbeli magyarnak számító angol rendezőjének Cold Meridian című kisfilmje, amely az ASMR-jelenséggel foglalkozik.

A Friss Húson mutatkozik be a magyar közönségnek Adrien Mérigeau rendezőnek a rövid animációs Oscar-díjra jelölt Genius Loci című alkotása, amely egy fekete nő észleléseit mutatja be Párizsban. Műsorra tűzik Olga Lucovnicova rendezőtől a Berlinale rövidfilmes programjában díjat nyert My Uncle Tudor című alkotását, amely a Színház- és Filmművészeti Egyetem Doc Nomads programjában készült. Látható lesz Tarr Béla egykori tanítványa, Rand Abou Fakher So We Live című filmje is, amely Berlinalé rövidfilmes programjában is szerepelt.

Leonardo van Dijl Stephanie című, tornászlányról szóló alkotása a cannes-i filmfesztivál rövidfilmes programjában szerepelt, Georgi M. Unkovski Sticker című kisfilmjét a Sundance Filmfesztivál válogatta be a programjába, Serhat Karaaslan török alkotó The Criminals című alkotása, amely egy fiatal török pár megpróbáltatásait mutatja be, forgatókönyvírói díjat nyert a Sundance Fesztiválon.

Több kisfilm is foglalkozik a turizmus kizsákmányoló hatásával: Maité Sonnet francia alkotó Massacre és Dekel Berenson Ashima című filmje.

A visszatérő alkotók között van Ivar Aase norvég rendező, aki a Glass House című filmjével a 2017-es Friss Hús legjobb nemzetközi rövidfilm díját nyerte. Ebben az évben Cam Boy című, egy különös szerelmi történetet feldolgozó új alkotásával érkezik a Friss Húsra.

A nemzetközi versenyben a legjobb film díját és a zsűri különdíját ítélik oda, de a közönség is szavazhat kedvenc külföldi filmjéről. A Friss Hússal kapcsolatos fejleményeket pedig itt tudod követni. Addig is, ha a legkúlabb kortárs fiatal magyar képzőművészektől akarsz vásárolni, itt nézz szét, ha pedig szürreális, félig figuratív kompozíciók, misztikus hangulatú képek érdekelnek, ezt a hazai kiállítást neked találták ki.

(Forrás: MTI)

friss hús | budapest | film | filmfesztivál | szabadtér

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom