Ezért nincsenek szakállas pilóták a repülőn

Egyes légitársaságok biztonsági okokból szigorú szabályokat alkalmaznak – az arcszőrzetre is.

Bizonyos munkaadók vagy munkahelyi beosztások megkövetelik, hogy a munkavállaló arcszőrzete ápolt, vagy simára borotvált legyen.

A légitársaságok közül például jó néhány egyáltalán nem engedi meg a pilótáinak, hogy szakállat növesszenek.

A Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) szerint nincs olyan írásos szabály, amely kifejezetten kimondja a szakáll tiltását, azonban biztonsági szempontokra hivatkozva jó pár légitársaság nem engedi az arcszőrzet megnövesztését.

"Nincs semmilyen szabályozásunk, de sok légitársaság irányelve előírja a pilóták számára, hogy ne legyen szakálluk, vagy csak minimális arcszőrzetet viseljenek, hogy az oxigénmaszk jól illeszkedjen, ha szükség van rá" – mondta az FAA szóvivője.

Az előírás az FAA 1987-es A szakállak hatása az oxigénmaszk hatékonyságára című tanulmányából származik."A szakállat viselő személyzet tagjainak tisztában kell lenniük azzal, hogy az oxigénmaszk hatékonyságát csökkenti az arcszőrzet" – olvasható az írásban. "A maszkokat sokszor nem lehet gyorsan felvenni, és nem lehet hatékonyan lezárni, ha szakállas egyének használják."

Mégis, a légitársaságoknak lehetnek saját szabályaik a megengedett arcszőrzetről. A Delta Air Lines például engedélyezi a pajeszt, amennyiben az nem nő túl a fül vonalának közepétől. A pilóták bajuszt is növeszthetnek, de annak rendezettnek kell lennie, és nem lehet hosszabb a szájuk sarkánál. A Delta nem engedélyez semmilyen szakállt, illetve az állat vagy az arcot fedő szőrzetet. Hasonló a policy az American Airlines-nál is.

Egy pilóta elárulta, miket érdemes csinálni, ha félsz a repüléstől, ezt az öt másodperces biztonsági trükköt pdig minden utasnak tudnia kell, amikor felszáll a repülőre.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)

viselés | biztonság | magyarázat | repülés | pilóta

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom