Már a tökéletes étel-ital párosítást is a mesterséges intelligencia végzi

A mesterséges intelligencia határozza meg azt, hogy milyen ételhez milyen szakét fogyasszanak a vendégek ezen a japán helyen.

Az AI, vagyis a mesterséges intelligencia egyre gyakrabban válik központi beszédtémává, hiszen ott van már az életünk szinte minden területén, kezdve a robotszakácsokon, robotszobrászokon át az élelmiszeripari szakértésig. Egy 1689-ben alapított fukushimai alkoholgyártó, a Suzuki Shuzoten szintén ehhez nyúlt, amikor

a környező vizekben fogott halfajtákhoz keresték a legtökéletesebb szaké párostást.

A Suzuki a tokiói székhelyű ízelemző és kutatócég, az Aissy által kifejlesztett szenzortechnológiát tervezi bevezetni, ami segít meghatározni az egyes halak ízprofilját, hogy aztán elemezni tudja, hogy azokban mennyire van jelen az öt alapíz.

Az eredményeknek köszönhetően az alkoholgyártó képes lenne

olyan szakékat készíteni, amelyek kiegyensúlyozzák a halakból hiányzó alapízeket.

Az alkoholgyár tulajdonosa úgy fogalmazott:

ha a hiányzó ízeket ki lehet egészíteni szakéval, akkor a helyben fogott halak ízvilágát is jobban tudják majd élvezni.

A terv megvalósítása úgy tűnik, jól halad, a Suzuki Shuzoten ugyanis piacra dobott egy olyan szakét, ami nyolc helyi halfajjal, köztük a lepényhallal és a tengeri sügérrel is jól párosítható. A gyártó jelenleg nyolc különböző szakén dolgozik, amelyeket 2023-ig fognak bemutatni.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

japán | hal | ételpárosítás | mesterséges intelligencia | szaké

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom