Már a tökéletes étel-ital párosítást is a mesterséges intelligencia végzi

A mesterséges intelligencia határozza meg azt, hogy milyen ételhez milyen szakét fogyasszanak a vendégek ezen a japán helyen.

Az AI, vagyis a mesterséges intelligencia egyre gyakrabban válik központi beszédtémává, hiszen ott van már az életünk szinte minden területén, kezdve a robotszakácsokon, robotszobrászokon át az élelmiszeripari szakértésig. Egy 1689-ben alapított fukushimai alkoholgyártó, a Suzuki Shuzoten szintén ehhez nyúlt, amikor

a környező vizekben fogott halfajtákhoz keresték a legtökéletesebb szaké párostást.

A Suzuki a tokiói székhelyű ízelemző és kutatócég, az Aissy által kifejlesztett szenzortechnológiát tervezi bevezetni, ami segít meghatározni az egyes halak ízprofilját, hogy aztán elemezni tudja, hogy azokban mennyire van jelen az öt alapíz.

Az eredményeknek köszönhetően az alkoholgyártó képes lenne

olyan szakékat készíteni, amelyek kiegyensúlyozzák a halakból hiányzó alapízeket.

Az alkoholgyár tulajdonosa úgy fogalmazott:

ha a hiányzó ízeket ki lehet egészíteni szakéval, akkor a helyben fogott halak ízvilágát is jobban tudják majd élvezni.

A terv megvalósítása úgy tűnik, jól halad, a Suzuki Shuzoten ugyanis piacra dobott egy olyan szakét, ami nyolc helyi halfajjal, köztük a lepényhallal és a tengeri sügérrel is jól párosítható. A gyártó jelenleg nyolc különböző szakén dolgozik, amelyeket 2023-ig fognak bemutatni.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

szaké | mesterséges intelligencia | hal | japán konyha | ételpárosítás | japán

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom