Egy szállodai éjszaka általában pihentető élmény szokott lenni, de néhányan alkalmanként túlságosan is elkényelmesedhetnek.
A hotel egyik népszerű része például a vendégek hamis biztonságérzetét keltheti. Ez pedig nem más, mint a büféasztal és környéke.
Carolyn Pearson szállodai biztonsági szakértő elárulta, milyen hibákhoz vezethet a könnyelműség.
– Soha nem hagyom a táskámat a reggelizőasztalnál – mondja. A vendégek gyakran teszik ezt meg helyfoglalás céljából, miközben a svédasztalnál telepakolják a tányérjukat mindenféle finomsággal. Bár alapból jó ötletnek tűnhet lestoppolni egy ideális helyet mondjuk az ablaknál, élvezve majd a kilátást, valójában ezzel az akcióval könnyű célponttá válhatunk.
Ha egy táskát őrizetlenül hagyunk a széken vagy az asztalon, azt egy rossz szándékú vendég kihasználhatja és ellophatja.
Carolyn Pearson ehelyett azt tanácsolja, hogy vigyük magunkkal a táskát a büféasztalhoz, helyette pedig egy olyan ruhadarabot hagyjunk a széken, ami ha ne adj' isten, eltűnik, nem fog annyira hiányozni.
Nem is gondolnánk, mennyi veszély leselkedhet még ránk egy szállodai szobában. A szakértő szerint jobb az óvatosság. Mielőtt pedig szállodai szobát foglalsz, ezt a három kérdést kötelező feltenned, itt pedig több utazási praktikát is találsz légiutas-kísérőktől, pilótáktól és ingázóktól.
(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)
hiba | reggeli | szálloda | hotel | biztonság
Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
![](https://roadster.hu/uploads/2024/06/roadster-16-promo.jpg)
Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!