Close
Van egy tárgy, amit egyes dolgozók szerint inkább ne használjunk a szállodában

Van egy tárgy, amit egyes dolgozók szerint inkább ne használjunk a szállodában

A szállodai szobákat ugye mindig kitakarítják „két vendég között” , de  akadnak bent olyan dolgok, amikhez sokan ennek ellenére sem nyúlnak. 

Valaki például a szállodai vízforralóról írt a Redditen, kétségbe vonva annak tisztaságát. Az ügy előzménye egy korábbi, vírusszerűen terjedő videó, amiben egy nő a vízforralót vette igénybe alsóneműje kimosásához.

Bár elég valószínűtlen, hogy egy vendég erre használná, néhányan mégsem érzik komfortosnak az eszközt. Egyikük például azt írta, soha nem használná a szobai vízforralót, mondván: „Az emberek képesek undorító dolgokat tenni, ha azt hiszik, hogy nem kapják el őket” .

Egy volt szállodai dolgozó szerint csak azért, mert valami tisztának tűnik, még nem jelenti azt, hogy az is.

Ha a szállodai takarítók sietnek, előfordulhat, hogy néhány tárgy, például a vízforraló kimarad a takarítás során. Egy másik takarító azonban figyelmeztetett: „Mint egykori szobalány, bátran mondom, hogy a vízforraló rendben van, de a bögréket és a csészéket érdemes elkerülni.”

A vendégeknek ajánlott elmosogatniuk mindegyiket, amikor átveszik a szobát, mivel előfordulhat, hogy még nem tisztították meg.

Mások ellenben nem értik, miért aggódik bárki is a vízforraló miatt. „Hacsak nincs velük valami baj, kilencven százalékuk fényes és tiszta, mintha soha nem is használták volna” – írta valaki. Ha paranoiás vagy, töltsd meg friss vízzel, forrald fel, és aztán öntsd ki.

Egy másik szállodai dolgozó ugyanakkor azt mesélte, hogy mindez a szállodától függ. „Mi legalább havonta egyszer vízkőtelenítjük a mieinket, és minden takarítás után ellenőrizzük/kiürítjük. De én egy butikhotelben dolgozom. Ha a vízforraló még mindig tele van vízzel, amikor belépsz a szobába, vagy vízköves, inkább ne használd”.

A vendégek természetesen a recepció felé is jelezhetik, ha úgy gondolják, a vízforraló piszkos, és kérhetik a cseréjét.

Mielőtt szállodai szobát foglalsz, ezt a három kérdést kötelező feltenned, itt pedig több utazási praktikát is találsz légiutas-kísérőktől, pilótáktól és ingázóktól.

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tanács | szálloda | személyzet | vízforraló | használat

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram