Katie Parla osztott meg a szakácskönyvében egy zseniális receptet, az olasz sziget étele pedig tele van ízekkel és illatokkal.
A Spagetti alla Bottarga a legegyszerűbb szardíniai étel, melynek központi eleme az úgynevezett Bottarga di muggine, vagyis préselt sós pérhal ikra, amely évezredek óta Szardínia délnyugati és keleti partvidékének egyik fontos alapanyaga. A friss hallal ellentétben hosszú eltarthatósági idővel rendelkezik, ráadásul elképesztő ízeket rejt.
A kiváló minőségű Bottarga di muggine Magyarországon is megvásárolható, elsősorban internetes delikátokban, így ezt a zseniális fogást mi is könnyedén elkészíthetjük.
Hozzávalók négy-hat adaghoz:
- 1 csomag spagettitészta
- 10 dekagramm bottarga minél vékonyabbra szeletelve
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- extra szűz olívaolaj
Elkészítése:
Első lépés: Az olívaolajat egy nagy serpenyőben felmelegítjük, rádobjuk a zúzott fokhagymát és kissé megpirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a bottargát és félretesszük.
Második lépés: A spagettit enyhén sós vízben al dentérr főzzük, majd a tésztát áttesszük a serpenyőbe egy kevés főzővíz kíséretében. A tésztát az olajjal és a bottargával pár perc alatt összefőzzük, frissen fogyasztjuk.
A spagettiből sosem elég. Ebben, ebben és ebben a cikkünkben remek variációkat mutatunk.
(Forrás: RobbReport, fotók: Getty)
spagetti | olasz konyha | gyors étel | gyors recept | egyszerű étel
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!