Csupán tizenkét percre és öt hozzávalóra van szükség ahhoz, hogy elkészüljön ez a krémes, füstös spagetti, amit a lazac mellett a tejszín és a spárga koronáz meg.
Jamie Oliver öt hozzávalós receptjeiben csupa olyan fogást vonultat fel, amelyek pillanatok alatt, mindenféle komolyabb főzőtudás nélkül elkészíthetőek, ráadásul elképesztően finomak és tartalmasak is. Pontosan ilyen a lazacos tésztája, aminek igazán tavaszias ízvilágot ad a friss spárga.
Hozzávalók:
- 350 gramm spárga
- 300 gramm spagetti tészta
- 250 gramm lazac
- 100 milliliter tejszín
- 1 citrom
Elkészítése:
Első lépés: A spárgát meghámozzuk, a fás végeit levágjuk, a friss részét felszeleteljük.
Második lépés: A tésztát forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson található utasítások szerint megfőzzük. A főzővizéből egy csészényit félreteszünk.
Harmadik lépés: A lazacot feldaraboljuk és egy serpenyőbe tesszük a spárgával együtt. Amikor a lazackockák átsültek, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáöntjük a tészta főzővizét és a tejszínt, valamint rátesszük a lecsepegtetett tésztát is.
Negyedik lépés: Néhány perc alatt összefőzzük, végül sóval és borssal ízesítjük. Frissen fogyasztjuk.
(Forrás: Jamie Oliver, fotók: Getty Images)
FOLYTASD EZZEL
