Csupán tizenkét percre és öt hozzávalóra van szükség ahhoz, hogy elkészüljön ez a krémes, füstös spagetti, amit a lazac mellett a tejszín és a spárga koronáz meg.
Jamie Oliver öt hozzávalós receptjeiben csupa olyan fogást vonultat fel, amelyek pillanatok alatt, mindenféle komolyabb főzőtudás nélkül elkészíthetőek, ráadásul elképesztően finomak és tartalmasak is. Pontosan ilyen a lazacos tésztája, aminek igazán tavaszias ízvilágot ad a friss spárga.
Hozzávalók:
- 350 gramm spárga
- 300 gramm spagetti tészta
- 250 gramm lazac
- 100 milliliter tejszín
- 1 citrom
Elkészítése:
Első lépés: A spárgát meghámozzuk, a fás végeit levágjuk, a friss részét felszeleteljük.
Második lépés: A tésztát forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson található utasítások szerint megfőzzük. A főzővizéből egy csészényit félreteszünk.
Harmadik lépés: A lazacot feldaraboljuk és egy serpenyőbe tesszük a spárgával együtt. Amikor a lazackockák átsültek, ráfacsarjuk a citrom levét, hozzáöntjük a tészta főzővizét és a tejszínt, valamint rátesszük a lecsepegtetett tésztát is.
Negyedik lépés: Néhány perc alatt összefőzzük, végül sóval és borssal ízesítjük. Frissen fogyasztjuk.
(Forrás: Jamie Oliver, fotók: Getty Images)
tészta | jamie oliver | tésztaétel | könnyű étel | lazac
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!