Nagyon szigorú szabályok között lehet csak bejárni az egyiptomi piramisokat

Szeptembertől ismét fogadhatják a turistákat az egyiptomi múzeumok és régészeti helyszínek. Nemcsak a kapacitás, hanem a belépők ára is ötven százalékkal csökken.

Az Egyiptomi Turisztikai Hivatal tájékoztatása szerint valamennyi, kulturális jellegű turisztikai tevékenység legjobb esetben ötven százalékos kapacitással működhet az országban szeptember 1-től.

A szabályok meglehetősen szigorúak: a turistacsoportok létszámát huszonöt főben maximalizálják, az idegenvezetőknek kötelező az arcmaszk viselete és audiorendszert kell használniuk a múzeumokban. A fülhallgatókat minden egyes használat után fertőtlenítik.

A dolgozók testhőmérsékletét minden reggel, a turistákét közvetlenül a múzeumokba belépés előtt megmérik. Mindenhol be kell tartani a legalább egyméteres távolságot, egy-egy piramis belsejébe egyszerre legfeljebb tizenöten mehetnek be.

Ami viszont jó hír az ország kincseit felfedezőknek, hogy október végéig az összes fizetős látványosságot féláron lehet megtekinteni.

A korábbi hírek arról szóltak, hogy az egyiptomi kormány jelentősen megszigorította a külföldről érkezők belépési lehetőségeit, de szeptember 1-től mindenkit beengednek az országba, aki negatív PCR-tesztet mutat fel.

Ez is érdekelhet:

Ilyen könnyen még nem lehetett felfedezni az ókori egyiptomi csodákat

Virtuálisan vezetett túrákon járhatjuk be az ősi romokat, sírokat, kolostorokat.

(Forrás: 112.international, cairoscene.com. fotók: Pixabay)

Egyiptom | látogatható | szabályok | régészet | piramis

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom