Close
Többek között ezért lehet jó bringásnak lenni Koppenhágában

Többek között ezért lehet jó bringásnak lenni Koppenhágában

Kecsesen ível át a víz felett Koppenhága új biciklishídja.

Koppenhága hivatalosan Dánia, nem hivatalosan a kerékpárosok fővárosa, ahol egyrészt többen járnak kétkerekűn, mint autóval, másrészt köztudottan jó dolga van a bringásoknak. Mostantól pedig, ha lehet, még jobb, miután bemutatták a város szívében található, igen elegánsra sikerült Lille Langebro kerékpáros- és gyalogoshidat.

A Wilkinson Eyre építészeti iroda által megálmodott acélszerkezetes átkelő 160 méter hosszú lett, építésének legfőbb oka az pedig volt, hogy könnyebben megközelíthető legyen a városháza és a hozzá vezető Vester Voldgade utca, valamint Christianshavn városrész.

A középen magasodó híd koncepciójának kialakításakor ügyeltek rá, hogy összhangban legyen a történelmi Christianshavn partjainak harmóniájával, szerkezete mindkét végében háromszög alakot formáz,

de a legfontosabb funkciója az öt darabra szétszedhetősége, vagyis a hajók áthaladásokor a fehéres színű híd megnyitható és irányba forgatható.

A korlát rozsdamentes acélból készült, és egy kis hálóbetétet is kapott. Hét méter széles útját pedig két részre osztották, amiből négy métert a kerékpárosok használnak, míg a maradék három métert a gyalogosok vehetik birtokba az éjszaka pazar kivilágítással csábító hídon.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)
.

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom