Close
Többek között ezért lehet jó bringásnak lenni Koppenhágában

Többek között ezért lehet jó bringásnak lenni Koppenhágában

Kecsesen ível át a víz felett Koppenhága új biciklishídja.

Koppenhága hivatalosan Dánia, nem hivatalosan a kerékpárosok fővárosa, ahol egyrészt többen járnak kétkerekűn, mint autóval, másrészt köztudottan jó dolga van a bringásoknak. Mostantól pedig, ha lehet, még jobb, miután bemutatták a város szívében található, igen elegánsra sikerült Lille Langebro kerékpáros- és gyalogoshidat.

A Wilkinson Eyre építészeti iroda által megálmodott acélszerkezetes átkelő 160 méter hosszú lett, építésének legfőbb oka az pedig volt, hogy könnyebben megközelíthető legyen a városháza és a hozzá vezető Vester Voldgade utca, valamint Christianshavn városrész.

A középen magasodó híd koncepciójának kialakításakor ügyeltek rá, hogy összhangban legyen a történelmi Christianshavn partjainak harmóniájával, szerkezete mindkét végében háromszög alakot formáz,

de a legfontosabb funkciója az öt darabra szétszedhetősége, vagyis a hajók áthaladásokor a fehéres színű híd megnyitható és irányba forgatható.

A korlát rozsdamentes acélból készült, és egy kis hálóbetétet is kapott. Hét méter széles útját pedig két részre osztották, amiből négy métert a kerékpárosok használnak, míg a maradék három métert a gyalogosok vehetik birtokba az éjszaka pazar kivilágítással csábító hídon.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)
.

FOLYTASD EZZEL
A világ egyik legmeghatározóbb építészportálja méltatja a Magyar Zene Házát
New York és Koppenhága legstílusosabb konyhái rabolják el a budapestiek szívét
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom