Close
Többek között ezért lehet jó bringásnak lenni Koppenhágában

Többek között ezért lehet jó bringásnak lenni Koppenhágában

Kecsesen ível át a víz felett Koppenhága új biciklishídja.

Koppenhága hivatalosan Dánia, nem hivatalosan a kerékpárosok fővárosa, ahol egyrészt többen járnak kétkerekűn, mint autóval, másrészt köztudottan jó dolga van a bringásoknak. Mostantól pedig, ha lehet, még jobb, miután bemutatták a város szívében található, igen elegánsra sikerült Lille Langebro kerékpáros- és gyalogoshidat.

A Wilkinson Eyre építészeti iroda által megálmodott acélszerkezetes átkelő 160 méter hosszú lett, építésének legfőbb oka az pedig volt, hogy könnyebben megközelíthető legyen a városháza és a hozzá vezető Vester Voldgade utca, valamint Christianshavn városrész.

A középen magasodó híd koncepciójának kialakításakor ügyeltek rá, hogy összhangban legyen a történelmi Christianshavn partjainak harmóniájával, szerkezete mindkét végében háromszög alakot formáz,

de a legfontosabb funkciója az öt darabra szétszedhetősége, vagyis a hajók áthaladásokor a fehéres színű híd megnyitható és irányba forgatható.

A korlát rozsdamentes acélból készült, és egy kis hálóbetétet is kapott. Hét méter széles útját pedig két részre osztották, amiből négy métert a kerékpárosok használnak, míg a maradék három métert a gyalogosok vehetik birtokba az éjszaka pazar kivilágítással csábító hídon.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Wallpaper)
.

híd | szép | elegáns | kerékpáros | megnyitható

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram