Ez az általunk is imádott ékszerdoboz lehet a következő trendi úti cél Európában

Bár világszínten Szlovénia még mindig viszonylag ismeretlennek számít, egy vezető adat- és elemző vállalat előrejelzéséből kiderül, hogy rendelkezik azokkal a kulcsfontosságú tulajdonságokkal, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a járvány utáni trendi európai úti céllá váljon.

A GlobalData szerint 2019-ben a szomszédainkhoz érkező külföldiek száma elérte a 4,7 milliót, amivel a bűbájos Szlovénia nem fért be a 25 leglátogatottabb európai ország közé. A 2010 és 2019 közötti adatokhoz képest ellenben jelentős növekedést mutatott a beutazók száma, tehát egyértelműnek tűnik, hogy lassan kezd híre menni. 

A nemzetközi turisták jelentős része viszont általában olyan országokból érkezik, amelyek földrajzilag is szorosan kapcsolódnak Szlovéniához: 2019-ben a beutazók mintegy fele Ausztriából, Olaszországból, Magyarországról vagy Horvátországból kereste fel a lehetetlen színű tavakkal és szépséges hegyekkel teli helyet.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy Szlovénia számára óriási potenciál rejlik abban, hogy távolabbi, még kihasználatlan forráspiacokat is megcsapoljon.

Ralph Hollister, a GlobalData utazási és turisztikai elemzője kiemelte, hogy Szlovénia terméke tökéletesen passzol a feltörekvő utazási trendekbe, ami a turizmus járvány utáni gyors fellendülését eredményezheti.

2016-ban Szlovénia a National Geographic World Legacy Awards-on a világ legfenntarthatóbb országa lett, ugyanebben az évben Ljubljana elnyerte az Európai Bizottságtól az "Európa Zöld Fővárosa" címet. A GlobalData szerint globálisan a fogyasztók negyvenkét százalékát pedig ma már gyakran vagy mindig befolyásolja az, hogy egy-egy termék vagy szolgáltatás mennyire környezetbarát, ami arra utal, hogy a pandémia után Szlovénia a felelős utazók elsődleges úti céljává válhat.

Emellett Szlovénia területének több mint egyharmada a fokozottan védett területek közé tartozik, az ország pedig összesen tízezer kilométernyi kijelölt túraútvonalat kínál. A világjárvány miatt sokan továbbra is a sűrűn lakott területektől távol eső, szabadlevegős helyeket célozzák meg, ha nyaralni, pihenni indulnak,

ez a tendencia Szlovéniának is kedvez, mert rengetegen gondolják úgy, hogy az ország még mindig a mainstreamen kívül esik és a turizmus még nem tarolta le.

Talán furcsán hangzik, de az online térben eltöltött több idő szintén növelheti Szlovénia ismertségét. A GlobalData szerint a globális fogyasztók harminchét százaléka a pandémia okán jóval többet tartózkodott a virtuális térben, ami azt eredményezte, hogy sokat keresgéltek a következő nyaralási célpont után. Ha pedig az utazók több időt fordítanak az útitervek összeállítására, nagyobb a valószínűsége annak, hogy a mélyebb kutatás miatt hiánypótló vagy kevéssé ismert úti célt választanak.

Bár Szlovéniának még hosszú utat kell megtennie ahhoz, hogy felvegye a versenyt olyan riválisokkal, mint Spanyolország és Franciaország, az azonban egyértelmű, hogy ország kínálata mindenben megfelel a feltörekvő utazói igényeknek.

Minden, amiért imádjuk

A területe akkora, mint a Dunántúl fele, de vannak drámai hegyvonulatai, van mediterrán kisvárosokkal és homokos strandokkal teli tengerpartja, valamint urbánus kalandokat ígérő nagyvárosai. Szlovénia ráadásul közel van, autóval is könnyen megközelíthető, ami posztpandemikus világunkban nem elhanyagolható tényező. A legfontosabb azonban, hogy Szlovénia minden utazónak sokat ígér, és ezeket az ígéreteit rendre be is tartja. Remélhetőleg ezeket az ígéreteket hamarosan számon kérhetjük, hiszen mostanság nem igazán ajánlatos útra kelni, de tervezni, álmodozni nyugodtan lehet. Szlovéniával kapcsolatban pedig bőven van mit.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Pixabay)

szlovénia | trendi | úti cél | utazás | pandémia

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom