Veszélyes okból kellett leállítani a légiforgalmat ebben a fővárosban

Hanoiban péntek reggel minden járatot átirányítottak vagy késve indítottak.

A repülők ugyanis a szmognak köszönhető rossz látási viszonyok miatt nem tudtak fel- és leszállni a Noi Bai repülőtéren. Hajnali fél ötkor ideiglenesen felfüggesztették az érkező gépek fogadását, és néhány repülőt más repterekre irányítottak át, például a Hanoitól 125 kilométerre fekvő Haiphongba. A fennakadások összesen mintegy száz járatot érintettek, miközben három másik repülőtéren is felfordultak a menetrendek a szmog miatt.

A PM2.5-részecskék mennyisége péntek reggel Hanoiban több mint tizenegyszer több volt, mint a WHO által meghatározott biztonsági határérték.

Ez persze nemcsak a légi közlekedésre, de az emberek egészségére is veszélyes. A közelben élőknek azt tanácsolják, hogy viseljenek maszkot a szabadban, kerüljék a szabadtéri testmozgást, tartsák zárva az ablakokat, és beltérben működtessenek légtisztítót.

A légszennyezés gyakori probléma Vietnámban, a WHO becslése szerint 2016-ban évi több mint hatvanezer idő előtt bekövetkezett halálesetben játszott közre az országban. A szennyező anyagok többek között az építkezésekből, a nagy forgalomból, az acél- és cementgyártásból, valamint a széntüzelésű erőművekből származnak.

Vietnám egyébként az egyik legnépszerűbb úti cél lehet az idén, ha viszont kristálytiszta levegőre vágyunk, akkor inkább erre induljunk.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

szmog | járatok | vietnam | repülés | hanoi

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom