Close
Ezen az oldalon keresztül foglalhatod le a világ legstílusosabb hotelszobáit

Ezen az oldalon keresztül foglalhatod le a világ legstílusosabb hotelszobáit

Nagyon sokat nyom a latba a büdzsé, de ha utazásunk során megengedhetjük magunknak, hogy magasabb árfekvésű szállást választunk, érdemes a főúri pompa és steril elegancia helyett valami sokkal élénkebbet és menőbbet foglalni. A butikhotelek éppen az ilyesféle igényeket hivatottak kielégíteni: a szokásosra cáfolnak rá egyedi és igazi személyiséggel rendelkező belső tereikkel és ars poeticájukkal. A Tablethotels.com nevű weboldal kurátorok segítségével helyezi fel a térképre a stílusosnál stílusosabb hoteleket, legyen az Londonban vagy San Franciscóban.

Vallják, annak ellenére, hogy a hotelek csak átmeneti szállások, akkor tudjuk igazán jól érezni magunk bennük, ha át tudjuk venni az energiákat. Olyanokat, amiket egy szimplább hotel nem, vagy csak nehezen tud produkálni. A Tablethotels.com szálláshelyei természetesen magasabb kategóriás helyek, az exkluzívabb fajtából.

Nagy hotellánc tagjait csak elvétve találjuk meg a válogatásban, a független, tényleg extra és különleges szállásokra fókuszálnak.

Ilyen például a marokkói La Villa des Oranges, egy valódi oázis Marrakesh szívében. Enteriőrje jól reagál a helyi sajátosságokra, de nem túlozzák el az etnoelemeket.

Egy riadból, vagyis tradicionális marokkói lakópalotából alakították ki.

1930–1998-ig élt ott az építtetője. Egy hatvan négyzetméteres törökfürdő, több belső udvar tartozik hozzá.

Kolumbiában, 160 ezer négyzetméter háborítatlan erdő kellős közepén találjuk a BioHabitat Hotelt. Skandináv típusú, a környezetbe belesimuló lakosztályokból áll, és küldetésük, hogy vendégeik úgy találjanak vissza az anyatermészethez, hogy közben stílusos, 21. századi körülmények között laknak.

Számos fakultatív programmal készülnek: madármegfigyelés, wellness-szeánszok, kávékóstolók és lovasprogramok várnak.

Egyedülálló kaliforniai napokat tölthetünk Palm Spingsben, az Avalon Hotel and Bungallows szálláson, ahol természetesen a bungaló részért rajongunk.

1929-ben épültek, Hollywood fénykorában, és olyan hírességek csobbantak medecéiben, mint Clark Gable és Marilyn Monroe.

2015-ben esett át egy ráncfelvarráson, amivel próbálták a régi idők szellemét visszavarázsolni.

Többféle luxusbungalót, változatos sport- és wellness-szolgáltatásokat kínálnak, például privát jógaórára is befizethetünk, de akár komplett life-coach alkalmakkal is felturbózhatjuk a pihentető napokat. Ráadásul állatbarátok, így akár a család kedvence is ejtőzhet az Avalonban. Chi Chi nevű étterme pedig főúri reggeliktől az esti koktélokig minden időpontban felkészülten várja vendégeit.

Érdemes tehát szörfözni a gondosan válogatott szállások között, hiszen folyamatosan bővül a gyűjtemény. Jó hír, hogy kiemelten figyelnek a visszajelzésekre, utasaikat részletesen kikérdezik az élményekről, és ha úgy találják, valamelyik adatbázisban lévő hely veszített a fényéből, mégsem passzol a profilukba, hamar kikerülhet onnan.

 

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Avalon Hotels and Bungallows, BioHabitat Hotel, La Villa des Oranges)

tablethotels.com | dizájn | szálloda | utazás | hotel

FOLYTASD EZZEL

Meghitt hangulatban veszik fel a versenyt a villanyszámlával ezek a brit pubok

Tanulmány készült arról, volt-e értelme a Covid-korlátozásoknak

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom