Close
Ezen az oldalon keresztül foglalhatod le a világ legstílusosabb hotelszobáit

Ezen az oldalon keresztül foglalhatod le a világ legstílusosabb hotelszobáit

Nagyon sokat nyom a latba a büdzsé, de ha utazásunk során megengedhetjük magunknak, hogy magasabb árfekvésű szállást választunk, érdemes a főúri pompa és steril elegancia helyett valami sokkal élénkebbet és menőbbet foglalni. A butikhotelek éppen az ilyesféle igényeket hivatottak kielégíteni: a szokásosra cáfolnak rá egyedi és igazi személyiséggel rendelkező belső tereikkel és ars poeticájukkal. A Tablethotels.com nevű weboldal kurátorok segítségével helyezi fel a térképre a stílusosnál stílusosabb hoteleket, legyen az Londonban vagy San Franciscóban.

Vallják, annak ellenére, hogy a hotelek csak átmeneti szállások, akkor tudjuk igazán jól érezni magunk bennük, ha át tudjuk venni az energiákat. Olyanokat, amiket egy szimplább hotel nem, vagy csak nehezen tud produkálni. A Tablethotels.com szálláshelyei természetesen magasabb kategóriás helyek, az exkluzívabb fajtából.

Nagy hotellánc tagjait csak elvétve találjuk meg a válogatásban, a független, tényleg extra és különleges szállásokra fókuszálnak.

Ilyen például a marokkói La Villa des Oranges, egy valódi oázis Marrakesh szívében. Enteriőrje jól reagál a helyi sajátosságokra, de nem túlozzák el az etnoelemeket.

Egy riadból, vagyis tradicionális marokkói lakópalotából alakították ki.

1930–1998-ig élt ott az építtetője. Egy hatvan négyzetméteres törökfürdő, több belső udvar tartozik hozzá.

Kolumbiában, 160 ezer négyzetméter háborítatlan erdő kellős közepén találjuk a BioHabitat Hotelt. Skandináv típusú, a környezetbe belesimuló lakosztályokból áll, és küldetésük, hogy vendégeik úgy találjanak vissza az anyatermészethez, hogy közben stílusos, 21. századi körülmények között laknak.

Számos fakultatív programmal készülnek: madármegfigyelés, wellness-szeánszok, kávékóstolók és lovasprogramok várnak.

Egyedülálló kaliforniai napokat tölthetünk Palm Spingsben, az Avalon Hotel and Bungallows szálláson, ahol természetesen a bungaló részért rajongunk.

1929-ben épültek, Hollywood fénykorában, és olyan hírességek csobbantak medecéiben, mint Clark Gable és Marilyn Monroe.

2015-ben esett át egy ráncfelvarráson, amivel próbálták a régi idők szellemét visszavarázsolni.

Többféle luxusbungalót, változatos sport- és wellness-szolgáltatásokat kínálnak, például privát jógaórára is befizethetünk, de akár komplett life-coach alkalmakkal is felturbózhatjuk a pihentető napokat. Ráadásul állatbarátok, így akár a család kedvence is ejtőzhet az Avalonban. Chi Chi nevű étterme pedig főúri reggeliktől az esti koktélokig minden időpontban felkészülten várja vendégeit.

Érdemes tehát szörfözni a gondosan válogatott szállások között, hiszen folyamatosan bővül a gyűjtemény. Jó hír, hogy kiemelten figyelnek a visszajelzésekre, utasaikat részletesen kikérdezik az élményekről, és ha úgy találják, valamelyik adatbázisban lévő hely veszített a fényéből, mégsem passzol a profilukba, hamar kikerülhet onnan.

 

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Avalon Hotels and Bungallows, BioHabitat Hotel, La Villa des Oranges)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom