Még fizetni is hajlandó a turistáknak ez az ország, hogy ott nyaraljanak

A Távol-Keleten igazán nem spórolnak a turistacsalogatáson. Míg Hongkong ingyen repülőjegyeket ajánl, Tajvan akár fizet is azoknak, akik ott vakációznak.

A tervek szerint ötszázezer egyéni utazó kap fejenként ötezer tajvani új dollárt, kilencvenezer turistacsoport pedig húsz-húszezer tajvani új dollárral lesz gazdagabb, amit digitálisan kap meg, és tajvani költségei, például a szállás fedezésére fordíthat.

Az akció részleteiről egyelőre többet nem lehet tudni, nem közölték még, hogy mikor indul a program, és hogyan lehet rá jelentkezni, szóval nem árt résen lenni.

A rendkívüli lehetőséggel  szeretnének több látogatót vonzani az olyan kulcsfontosságú piacokról, mint Japán, Dél-Korea, Délkelet-Ázsia, Hongkong és Makaó, valamint Európa és Amerika.

Van honnan felzárkózni, ugyanis tavaly alig 900 ezren érkeztek a szigetre, a legtöbben Vietnámból, Indonéziából, Japánból és az Egyesült Államokból. Persze, ezen nem lehet csodálkozni, mert az ország csak októberben oldotta fel a beutazási korlátozást, amely a világ leghosszabb határzárai közé tartozott. 2019-ből már sokkal reálisabb számokat láthatunk, akkor Tajvan rekordszámú, 11,8 millió nemzetközi turistát fogadott.

Ezen a hét helyen fizetnek azért, hogy odaköltözz, itt pedig azok kapnak egy kis támogatást, akik bulizni indulnak.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images)

tajvan | turisták | fizet

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom