Ezért nem kell becsukni a fejünk feletti tárolószekrényt a repülőn

Amikor az utasok kézipoggyásszal szállnak fel a gépre, a csomagjukat a fej feletti szekrénybe vagy az előttük lévő ülés alá szokták tenni. Ha a tároló látszólag tele van, általában az a tanács érkezik a személyzettől, hogy ne zárják le. Nem véletlenül.

Rosie Panter  utazási szakértő elmondta,

hogy jelentősen lelassítja a beszállási folyamatot, ha az utasok állandóan nyitogatják a szekrényeket, hogy aztán helyet találjanak benne a holmijuknak.

– Még ha a tárolószekrény a gyakorlatlan szem számára telinek is tűnik, inkább hagyjuk nyitva, mert lehet, hogy jut még hely valami apró vagy nagyobb dolognak. A személyzet ellenőrzi, és a felszállás előtt biztonságosan lezárja. Az utaskísérők mesterei annak, hogy több csomagot kis helyen is el tudjanak pakolni, ezért az utasoknak mindig nyitva kell hagyniuk a fej feletti tárolót. A hely maximalizálása érdekében inkább az előttük lévő ülés alá érdemes letenniük a kisebb csomagjaikat.

Az utaskísérők arról is gondoskodnak, hogy a fej feletti kabinok zárva legyenek, mert ha ez nem történik meg, a csomagok kieshetnek, az utasok vagy a személyzet tagjai pedig megsérülhetnek.

Az utasoknak arról is meg kell győződniük még a beszállás előtt, hogy a fejük fölé tudják-e emelni a kézipoggyászukat. A légikísérők ebben nem tudnak segíteni, ezért mindenkinek magának kell feltennie a csomagját a fej feletti szekrénybe.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

tároló | fedélzet | lezárás | utazás | szekrény | légiutas-kísérők

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom