Elkészül a régóta várt szabadstrand

A tatai önkormányzat már évek óta tervezi, hogy strandot alakít ki az Öreg-tó partján.

Azt szeretnék, ha a tóban megfelelő körülmények között lehetne fürödni, mert ezt jelenleg egyáltalán nem szabályozzák. A munkálatokat már többször is elhalasztották, de most a tervek szerint pályázatot írnak ki rájuk. A nyertes feladata lenne a szabadstrand üzemelésének megkezdéséhez szükséges további munkálatok elvégzése, valamint az engedélyek beszerzése.

A strandot a Tópart sétány Építők parkja utáni részén szeretnék kialakítani 4500 négyzetméteren, maximum négy darab kiszolgáló létesítménnyel: öltözőkkel, zuhanyzókkal, padokkal,

és vendéglátó egységgel, melynek bevételei teljes egészében az üzemeltetőt illetnék.

A pályázat azt is rögzíti, hogy a strand területét nem zárhatják el, a sétányon továbbra is lehet majd közlekedni, és a belépésért nem, de az ott igénybe vehető szolgáltatásokért kérhetnek díjat.

A stranddal érintett területrész helyi természetvédelmi terület kezelési övezetébe tartozik, továbbá Natura 2000 terület is. Így  a kialakítás megtervezésénél, az elhelyezendő felépítmények számának meghatározásánál a terület, környezet megóvását tekintették az egyik szempontnak.

Ha strandról van szó, ez a világon az egyik leglátványosabb, amely az Instagramnak köszönheti népszerűségét.

(Forrás: Turizmus.com, képek: Getty Images)

 

tata | szabadstrand | magyarország | Öreg-tó

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom