A téli zárlat után ismét megnyitnak a magyarok legkedveltebb magashegyi túraútvonalai

Kétszázharminc kilométernyi út nyit meg újra a túrázók előtt.

Június 15-én ér véget a téli zárlat, így csütörtöktől kezdve a kirándulók ismét korlátozás nélkül tudnak majd túrázni a Tátra Nemzeti Park magasabban fekvő területein is.

Így összesen több mint hétszáz kilométernyi jelzett útvonalat vehetnek birtokba a turisták.

A téli zárlat ideje alatt nagyságrendileg kétszázharminc kilométer hosszú, több mint harminc magashegyi túraútvonal került lezárásra a Magas- és a Liptói-Tátrában, valamint a Szepesi-Magurában.

A most megnyitott túrautakat mindenki csak saját felelősségre használhatja, a magashegyi hágókra és csúcsokra vezető utakat

a nyár első időszakában még hó is boríthatja, ami megnöveli a csúszásveszélyt.

A Tátra Nemzeti Park magasabban fekvő területein csak megfelelő felszereléssel és kellő tapasztalattal ajánlott kirándulni.

(Fotók: Getty Images)

tátra | kirándulás | túra | túraútvonal | magashegy

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom