Talán nem gondolnánk, hogy miben volt még világelső Taylor Swift

Mostanában leginkább az énekesnő Grammy-díjától hangos a sajtó, de az előadó nemcsak az albumok terén tartozik az élvonalba.

Hanem a magánrepülős utazásokat illetően is ott van a topban, olyannyira, hogy 2022-ben, a magánrepülőzés rekordévében ő vezette a legmagasabb, magánrepülőzésből származó széndioxid-kibocsátással rendelkező hírességek listáját. A Yard digitális marketingcég szerint repülőgépének kibocsátása körülbelül 1185-ször volt nagyobb, mint egy átlagember teljes éves kibocsátása.

Taylor Swift Perthből indul útnak 2012-ben

Ezért is kezdte el nyomon követni az utazásait egy Jack Sweeney nevű diák, más hírességekével együtt. Sweeney azonban most azt állítja, hogy Taylor Swift ügyvédei perrel fenyegették meg, amiért megosztotta az énekesnőhöz kapcsolódó repülési adatokat az interneten. A környezetvédő egyébként nyilvánosan elérhető adatok segítségével követi a magángépek fel- és leszállásait, és egy nappal később közzéteszi azokat.

A követés viszont Swift ügyvédei szerint "zaklatásnak" minősül, és nem ők az egyetlenek, akik így gondolják. 2022-ben a Twitter is kitiltotta Sweeney-t, miután Elon Musk úgy fogalmazott, hogy ezek a repülési koordináták megosztása felhívás merényletre.

Illusztráció

Swift ügyvédei felszólító levelet küldtek a diáknak, aki a Közép-Floridai Egyetem 21 éves hallgatója, és azt követelik, hogy hagyjon fel az adatok megosztásával. Arra hivatkoztak, hogy

az közvetlen veszélyt jelent Swift biztonságára és jóllétére, vagyis valójában „élet-halál-kérdés“, miután "útitervet ad a bűnözőknek a terveik megvalósításához".

Illusztráció

Mint Sweeney elmondta, egyáltalán nem áll szándékában ártani. Úgy véli, Swiftnek van néhány jó dala, mindazonáltal hisz az átláthatóságban és a nyilvános tájékoztatásban. Mint hozzátette, a fenyegető levelet azután kapta, hogy a média is elkezdte vizsgálni az énekesnő karbonlábnyomát. Sweeney más gazdag amerikaiak, köztük Bill Gates, Jeff Bezos Mark Zuckerberg magánrepüléseit is nyomon követi.

A magánrepülőgépeknek a közösségi oldalakon jól követhető útjai egyre nagyobb felháborodást váltanak ki Franciaországban, de nemcsak Európában találhatunk gigantikus kibocsátásokat.

(Forrás: BBC, képek: Getty Images)

 

repülő | kibocsátás | magánrepülő | Taylor Swift | szén-dioxid-kibocsátás

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom