Talán nem gondolnánk, hogy miben volt még világelső Taylor Swift

Mostanában leginkább az énekesnő Grammy-díjától hangos a sajtó, de az előadó nemcsak az albumok terén tartozik az élvonalba.

Hanem a magánrepülős utazásokat illetően is ott van a topban, olyannyira, hogy 2022-ben, a magánrepülőzés rekordévében ő vezette a legmagasabb, magánrepülőzésből származó széndioxid-kibocsátással rendelkező hírességek listáját. A Yard digitális marketingcég szerint repülőgépének kibocsátása körülbelül 1185-ször volt nagyobb, mint egy átlagember teljes éves kibocsátása.

Taylor Swift Perthből indul útnak 2012-ben

Ezért is kezdte el nyomon követni az utazásait egy Jack Sweeney nevű diák, más hírességekével együtt. Sweeney azonban most azt állítja, hogy Taylor Swift ügyvédei perrel fenyegették meg, amiért megosztotta az énekesnőhöz kapcsolódó repülési adatokat az interneten. A környezetvédő egyébként nyilvánosan elérhető adatok segítségével követi a magángépek fel- és leszállásait, és egy nappal később közzéteszi azokat.

A követés viszont Swift ügyvédei szerint "zaklatásnak" minősül, és nem ők az egyetlenek, akik így gondolják. 2022-ben a Twitter is kitiltotta Sweeney-t, miután Elon Musk úgy fogalmazott, hogy ezek a repülési koordináták megosztása felhívás merényletre.

Illusztráció

Swift ügyvédei felszólító levelet küldtek a diáknak, aki a Közép-Floridai Egyetem 21 éves hallgatója, és azt követelik, hogy hagyjon fel az adatok megosztásával. Arra hivatkoztak, hogy

az közvetlen veszélyt jelent Swift biztonságára és jóllétére, vagyis valójában „élet-halál-kérdés“, miután "útitervet ad a bűnözőknek a terveik megvalósításához".

Illusztráció

Mint Sweeney elmondta, egyáltalán nem áll szándékában ártani. Úgy véli, Swiftnek van néhány jó dala, mindazonáltal hisz az átláthatóságban és a nyilvános tájékoztatásban. Mint hozzátette, a fenyegető levelet azután kapta, hogy a média is elkezdte vizsgálni az énekesnő karbonlábnyomát. Sweeney más gazdag amerikaiak, köztük Bill Gates, Jeff Bezos Mark Zuckerberg magánrepüléseit is nyomon követi.

A magánrepülőgépeknek a közösségi oldalakon jól követhető útjai egyre nagyobb felháborodást váltanak ki Franciaországban, de nemcsak Európában találhatunk gigantikus kibocsátásokat.

(Forrás: BBC, képek: Getty Images)

 

magánrepülő | szén-dioxid-kibocsátás | kibocsátás | repülő | Taylor Swift

FOLYTASD EZZEL

Kiderült, a magyarországi átlagbérekből mennyire lehet kifizetni egy albérletet: az eredmény elképesztően lesújtó

Elkerítik a díszes teret és pénzt szednek a turistáktól a magyarok egyik kedvenc úti célján

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom