Minimalista teaház hozza el a japán életérzést egy mesés cseh tó partjára

A Grau Architects szlovák építész stúdió lucfenyőből, rétegelt lemezből és fehér vászonból készített egy lámpásra hasonlító pavilont, amely tökéletes pihenőhelyet biztosít a cseh Hrabinka-tó kirándulóinak.

A Český Těšín városának közelében található tóparti építmény a hagyományos japán építészetet ragadja meg kortárs felfogásban.

A minimalista pavilon környékbeli erdőkből származó lucfenyőből készült, így a szerkezet tökéletesen belesimul környezetébe, ugyanakkor költséghatékony alapanyagnak is számított.

A mindössze kilenc négyzetméteres épület alsó részét rétegelt lemez borítja, a tetejét pedig vékony fehér textília díszíti.

A négy méter magas, hat személy befogadására alkalmas pavilonba való belépéskor a látogatóknak le kell hajolniuk, hogy át tudjanak bújni egy alacsony, vízszintes gerenda alatt, mely

a látogatók egyenlőségét szimbolizálja.

Az építmény közepén egy picike asztal található, amely egyaránt használható teaszeánszokhoz és csendes elmélkedéshez is.

(Forrás: Dezeen, fotók: Matej Hakár)

teaház | Hrabinka-tó | minimalizmus | építészet | japán stílus

FOLYTASD EZZEL

A világ kilenc leghíresebb bunkerét ma is számtalan rejtély övezi

Egy otthon, ami összeköti a múltat, a jelent és a jövőt

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram