Close
Minimalista teaház hozza el a japán életérzést egy mesés cseh tó partjára

Minimalista teaház hozza el a japán életérzést egy mesés cseh tó partjára

A Grau Architects szlovák építész stúdió lucfenyőből, rétegelt lemezből és fehér vászonból készített egy lámpásra hasonlító pavilont, amely tökéletes pihenőhelyet biztosít a cseh Hrabinka-tó kirándulóinak.

A Český Těšín városának közelében található tóparti építmény a hagyományos japán építészetet ragadja meg kortárs felfogásban.

A minimalista pavilon környékbeli erdőkből származó lucfenyőből készült, így a szerkezet tökéletesen belesimul környezetébe, ugyanakkor költséghatékony alapanyagnak is számított.

A mindössze kilenc négyzetméteres épület alsó részét rétegelt lemez borítja, a tetejét pedig vékony fehér textília díszíti.

A négy méter magas, hat személy befogadására alkalmas pavilonba való belépéskor a látogatóknak le kell hajolniuk, hogy át tudjanak bújni egy alacsony, vízszintes gerenda alatt, mely

a látogatók egyenlőségét szimbolizálja.

Az építmény közepén egy picike asztal található, amely egyaránt használható teaszeánszokhoz és csendes elmélkedéshez is.

(Forrás: Dezeen, fotók: Matej Hakár)

japán | csehország | pavilon | építészet | teaház

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mintha csak a táj emelte volna ki magából ezt a meseszép mexikói kőházat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram