Close
Telefonmentes övezetté nyilvánították ezt az európai nyaralószigetet

Telefonmentes övezetté nyilvánították ezt az európai nyaralószigetet

Arra buzdítják a nyaralókat, hogy kapcsolják ki az okoseszközeiket, álljanak meg egy pillanatra és élvezzék a természetet.

A Finn-öbölben, Kotka városának közelében, található Ulko-Tammio az ország negyvenegy nemzeti parkjának egyike, és csak vízi úton megközelíthető. Emberek nem laknak rajta, de a hely számos ritka madárnak és növénynek ad otthont, amelyeket a látogatók a sziget természetjáró ösvényeiről vagy madármegfigyelő-tornyából szemlélhetnek meg.

Most pedig Ulko-Tammio a világ első telefonmentes nyaralószigetének vallja magát.

A szigor azonban nem túl nagy, a turisták ugyanis önkéntes alapon vehetnek részt a digitális detoxban, és a szigetet lefedi a mobilhálózat is. A területet kezelő Parks & Wildlife Finland azonban reméli, hogy a kampány hatására a turisták a zsákban hagyják a telefonjukat, és inkább a növény- és állatvilággal, valamint a többi látogatóval veszik fel a kapcsolatot.

A természet felfedezése és a személyes találkozások javítják a hangulatot és a jóllétet”

– mondta Sari Castrén, a finn Egészségügyi és Jólléti Intézet pszichológusa. Mint hozzátette, rengeteg időt töltünk azzal, hogy görgetjük a hírfolyamot, ha viszont tartunk egy rövid szünetet, több időnk marad az új élményekre. Aki úgy érzi, pont egy ilyen digitális detoxra vágyik, a szigeten sátrakban vagy faházban tölthet el néhány telefonmentes éjszakát.

Bár itt a részvétel teljesen önkéntes, létezik egy város, ahol tényleg tilos a mobiltelefon, a tévé és a wifi is. Ha pedig igazán ki akarsz kapcsolni a nyaralás alatt, nemcsak a telefont érdemes letenned, íme, még néhány tanács, ami segíthet, hogy magad mögött hagyd a hétköznapi gondokat.

(Forrás: CNN, képek: Getty Images, Unsplash)

nyaralósziget | Ulko-Tammio | telefonmentes | digitális detox | sziget

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram