Close
Minden reggel egy csoda lehet ebben a texasi házban

Minden reggel egy csoda lehet ebben a texasi házban

És minden alkonyat is. Egy ötvenes években épült tóparti villa újult meg fenomenálisan.

Az amerikai LaRue és a Britt Design Group kezei között újult meg ez az ötvenes években, dogtrot stílusban épült ház Austinban. A dogtrot házak a 19. és 20. században voltak népszerűek Délkelet-Amerikában, és hagyományosan két különálló kabinépületet jelentettek, melyeket egy felül fedett folyosó – azaz konkrétan egy egységes tető – kapcsolt össze. Az így keletkező félig kültéri, félig beltéri hely csodás a kikapcsolódáshoz –

de nem is kell kilépni a házból, hogy varázslatosan közel érezzük magunkat a természethez.

A külső falakhoz az építészek mészkövet használtak, valamint fémpaneleket és óriási üveglapokat. A felújítás és átalakítás során a két kabin közül az egyikben egy hihetetlenül szép, panorámás nappalit, étkezőt és konyhát alakítottak ki a tervezők, a másikban pedig egy nagyon stílusos hálószoba és dolgozószoba kapott helyet.

A középső szegmensben egy meseszép zongorához és egy bortrezorhoz juthatnak el a lakók; utóbbi főleg azért fontos, mert a tulajdonosoknak borászatuk van Argentínában. A tetővel fedett részen pedig stílusos lounge bútorok és tűzrakóhely teszi fel a tökéletes baráti esték i-jére a pontot.

Ó, és azt mondtuk, hogy innen csak egy lépés a medence?

Még több gyönyörű otthont nézegetnél? Mutatjuk a legutóbbi dizájnkedvenceinket: ezt a füves háztetővel gyönyörű tóra tekintő izlandi villát, ezt a panellakásból átalakított kijevi csodát, ezt a modernista betonházat, amelyben van egy hihetetlen furnérlépcső, és ezt a fantasztikusan kreatív londoni otthont.

(Fotók: Dror Baldinger)

dizájn | texas | dogtrot ház | amerika | építészet

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mintha csak a táj emelte volna ki magából ezt a meseszép mexikói kőházat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram