Close
Mégsem kell még ezzel a pluszköltséggel számolnunk a népszerű nyaralóhelyen

Mégsem kell még ezzel a pluszköltséggel számolnunk a népszerű nyaralóhelyen

Thaiföld februárban döntött arról, hogy bevezeti a régóta tervezett turisztikai illetéket.

A díj bevezetését akkor júniusra ígérték, Phiphat Ratchakitprakarn, az ország turisztikai és sportminisztere azonban most bejelentette, hogy az időpontot későbbre, egészen pontosan szeptember 1-re tolták. A miniszter szerint így biztosítható, hogy az illetékfizetés rendszere zökkenőmentesen működjön. A minisztérium eközben tovább folytatja a tárgyalásokat az érintett légitársaságokkal, hogy az illeték ne ütközzön az IATA előírásaival.

A légi úton Thaiföldre érkező turistáknak mintegy 8,1 eurónak megfelelő összeget (háromszáz bahtot, körülbelül háromezer forintot) kell majd fizetniük, a szárazföldi és tengeri úton érkezőknek pedig ennek a felét, míg aki csak egynapos kirándulást tenne, az mentesül az illetékfizetése alól.

A befolyó összeg nagyobb részét turisztikai fejlesztésekre akarja fordítani az ország, míg kisebb részét a külföldi turisták biztosítási fedezetére különítenék el.

Idén számos országban kell valamilyen formában fizetni a beutazásért, de olyan hely is akad, ahol nekünk fizetnek azért, hogy ott nyaraljunk.

(Forrás: Turizmus.com, képek: Getty Images)

 

díj | thaiföld | halasztás | illeték

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram