A TikTokon új trend terjed szélsebesen: a Tiktokkerek több-kevesebb sikerrel, sebészi precizitással próbálják megpucolni a nyers tojást. Kipróbáltam én is és töredelmesen bevallom, a kihívás teljes kudarccal végződött.
Új kihívás tarol
Az egyik legnépszerűbb közösségi média platformon, a TikTokon a felhasználók megszállottan nézik azokat a videókat, amelyekben ismert vagy feltörekvő TikTokkerek próbálnak meghámozni egy nyers tojást. Az Egg Peel Challenge annyira népszerű, hogy
már 49 millióan láttak ezzel kapcsolatos videókat.
Watch on TikTok
A kihívás célja, hogy sebészi precizitással leválasszák a tojás hártyájáról a héját. A művelet azonban tényleg nem egyszerű. Az egyik TikTokkernek, @seandreww-nak például már az első lépés sem ment, a tojás héjának megrepesztése helyett széttörte az egészet. A játékot néhány TikTokker még magasabb szintre emeli, és
a nyers tojást egyszerűen megeszi akkor, ha a kihívás kudarcba fulladt.
Kipróbáltam én is, vajon sikerrel járok-e. A kihíváshoz minden létező eszközt bevetettem, amit csak a fürdőszoba szekrényben találtam, így célszerszámmá vált a szemöldökcsipesz, a műszempilla-applikátor és a körömreszelő is.
1, 2, 3
@Seandreww-hoz hasonlóan már az első pillanatban feladhattam volna, ugyanis az első tojás megrepesztése helyett gyakorlatilag rommá zúztam az egészet, így jöhetett a következő tojás és az óvatosabb próbálkozás. A repesztést követően a csipeszekkel egész könnyen le tudtam szedni egy-két kisebb darabot a hártyáról, azonban valahogy tovább kellett haladni a folyamattal, ami megint nem ment egyszerűen. Jó ötletnek tartottam, hogy a körömreszelő hegyével nyúlok a hártya és a héj közé, hogy újabb darabot emeljek le a tojásról, de
a hártya elszakadt, a kihívás ismét nem sikerült.
A harmadik tojásnál már szinte rutinosan ment a repesztés és az első darabok eltávolítása, majd a szempilla applikátorral próbáltam nanoméretű darabokat lecsippenteni a tojásból, biztos, ami biztos alapon. Egyfolytában az járt a fejemben, hogy őszintén csodálom azokat, akiknek ehhez van türelmük, számomra ez egy kategória a gyöngyfűzéssel – emberkínzás.
Aztán jön egy óvatlan mozdulat és minden kezdődhet megint elölről.
Küzdeni mindig, feladni soha – vagy mégis?
Kikapcsoltam a tévét, hogy zene se szóljon a háttérben, már a gondolataimat sem terelem el afelé, hogy mi a frászra fogom felhasználni ezt a halomnyi tojást. Koncentráció, óvatos, apró mozdulatok, és… megint nem sikerült.
A negyedik tojás után halk, az ötödiket követően hangosabb káromkodás hagyja el a számat.
Ez volt az a pont, amikor azt mondtam: hiába hallottam gyerekként ezerszer és mondom el én is az enyéimnek, hogy
küzdeni mindig, feladni soha, most mégis meg kell tenni.
Respekt mindenkinek, aki akár csak a tojás feléig is el tud jutni a kihívásban, én pedig egy nyugikávé mellett pár percig csendben örülök, hogy nem érsebész akartam lenni gyerekként.
(Fotók: Unsplash)
tojás hámozás | konyhai kihívás | kihívás | konyhai trükk | tiktok kihívás | tojás
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!