Close
A hét legjobb tojáshelyettesítő sütéshez

A hét legjobb tojáshelyettesítő sütéshez

Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy otthoni sütés-főzés során tojást kellene használnunk, de valami oknál fogva helyettesítenünk kell – például azért, mert elfelejtettünk venni és a közért már bezárt, vagy egyáltalán nem fogyasztunk állati eredetű élelmiszert, esetleg olyan vendég érkezik hozzánk, aki egészségügyi, kulturális vagy vallási okokból mellőzi. Ilyenkor jön jól kisokosunk, amiben összegyűjtöttük, hányféle módon helyettesíthetjük az alapanyagot.

Egy tojás nagyjából 60 gramm – ezt a mennyiséget kell helyettesítenünk a receptekben. A leggyakrabban ezt pépesített banánnal, almaszósszal, krémes állagú tofuval, őrölt lenmaggal, joghurttal és ennek vegán változataival, íróval vagy sűrített tejjel tudjuk megtenni.

A megfelelő tojáspótló kiválasztása attól függ, milyen receptben kívánjuk használni és mire.

Tojáspótló süteményekhez és süteményekhez

Minden felhasznált egész tojást helyettesíthetünk sütemények esetén a következők egyikével:

  • ½ közepes banán pépesítve
  • 4 evőkanál almaszósz
  • 4 evőkanál krémesített tofu
  • 4 evőkanál író
  • 1 evőkanál őrölt lenmag + 3 evőkanál víz
  • 4 evőkanál édesített sűrített tej

Ha banánt használunk, győződjünk meg róla, hogy valóban érett – valójában minél érettebb, annál jobb. Amennyiben a lenmag mellett döntünk, érdemes előtte kávédarálóban megőrölnünk, ezt követően keverjük össze a vízzel és hagyjuk pihenni. Csak akkor használjuk fel, amikor már kocsonyás lett az állaga.

(Forrás: Bigger Bolder Baking, fotók: Getty Images)

tojáspótló | tojás | tojáshelyettesítő

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram