Egy kattintással ingyen a miénk lehet ez a bájos amerikai karácsonyi ajándék

Megismerhetünk néhány kiváló reptéri dolgozót, akik gondoskodnak az utasok biztonságáról.

Az Amerikai Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) naptárat alkotott 2024-re, amelyben minden hónapot a szervezet egy-egy robbanóanyag-kereső kutyája fémjelez. A naptár ingyen letölthető a tsa.gov oldalról.

Willie, a LaGuardia egyik kutyája

Az év Gini-Ginával, a New York-i LaGuardia repülőtér malinois-jával kezdődik, aki a nevét a 9/11-es terrortámadás egyik áldozatáról, Gina Sztejnbergről kapta. A naptárból különböző érdekességeket is megtudhatunk a kutyákról, Gina-Gináról például kiderül többek között, hogy szeret napozni, és van egy kedvenc labdája, amivel akár egész nap eljátszik.

Érdekes módon a magyar vonatkozás sem hiányik a képből, novemberben ugyanis a jacksonville-i Csimbokot ismerhetjük meg, akinek neve valóban magyar eredetű.

Teddy a LaGuardiáról

A fáradhatatlan rövidszőrű német vizsla szeret bújócskázni és labdázni. A kutyás fotók mellett a naptár tartalmazza az amerikai ünnepeket, a nemzeti és nemzetközi világnapokat, emellett utazási tudnivalókat és különböző érdekességeket is felsorakoztat a TSA kulisszatitkaiból.

A robbanóanyag-kereső kutyák rendszeresen ellenőrzik az utasokat és a terminálokhoz tartozó területeket, a munkájukat pedig olyan hatékonyan végzik, hogy gyakran kérik a segítségüket más állami és magáns bűnüldöző szervek is.

A TSA 2022-ben több mint 730 millió alkalommal vizsgálta át az utasokat, és több mint ezer robbanóanyag-kereső kutyát alkalmaz a reptereken.

A kutyák nemcsak a robbanóanyagokat, de többek között a koronavírust és a szarvasgombát is képesek kiszagolni.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images)

 

kutya | egyesült államok | amerikai | ajándék | reptér

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom