Close
Véget vet az embertelen gyakorlatnak ez az ország, betiltják a dizájnerállatokat

Véget vet az embertelen gyakorlatnak ez az ország, betiltják a dizájnerállatokat

Hollandia a humánusság nevében számolna le bizonyos fajtákkal.

Bizonyos túltenyésztett, úgynevezett dizájnerállatok, például a laposorrú kutyák vagy a lógófülő macskák a kutatók szerint egész életükben szenvednek az egyre súlyosabbá váló egészségügyi problémák miatt, amit adott testrészeik szokatlan formája okoz. Hollandia ezért megtiltaná ezeknek az állatoknak a tartását. Mint Piet Adema holland kulturális, természetvédelmi és élelmiszerminőségügyi miniszter nyilatkozta,

ártatlan állatok életét keserítjük meg pusztán azért, mert úgy gondoljuk, hogy „szépek” és „aranyosak.

Hollandia 2014-ben betiltotta az ilyen állatok tenyésztését, 2019-ben pedig pontosították, hogy minden olyan kutyára vonatkozzon, amelynek az arcorrhossza kisebb, mint az egész koponya fele. Külföldről behozott állatokat ugyanakkor továbbra is lehetett vásárolni, az új szabályozás szerint azonban ez sem lesz már lehetséges.

A lista elkészítéséhez az Utrechti Egyetem segítségét kérik: a szakemberek összeírják azokat a fajtákat, amelyeknek fej- és testarányai kellemetlenségeket okozhatnak az állatoknak. A dizájnerállatok jelenlegi gazdái természetesen megtarthatják a kiskedvenceiket.

Ha a formatervezésnek az állattenyésztésben nincs is helye, az állatbútorok terén annál inkább van keresnivalója.

(Forrás: The Mayor, képek: Unsplash)

macska | tenyésztés | állat | hollandia | designer

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom