Véget vet az embertelen gyakorlatnak ez az ország, betiltják a dizájnerállatokat

Hollandia a humánusság nevében számolna le bizonyos fajtákkal.

Bizonyos túltenyésztett, úgynevezett dizájnerállatok, például a laposorrú kutyák vagy a lógófülő macskák a kutatók szerint egész életükben szenvednek az egyre súlyosabbá váló egészségügyi problémák miatt, amit adott testrészeik szokatlan formája okoz. Hollandia ezért megtiltaná ezeknek az állatoknak a tartását. Mint Piet Adema holland kulturális, természetvédelmi és élelmiszerminőségügyi miniszter nyilatkozta,

ártatlan állatok életét keserítjük meg pusztán azért, mert úgy gondoljuk, hogy „szépek” és „aranyosak.

Hollandia 2014-ben betiltotta az ilyen állatok tenyésztését, 2019-ben pedig pontosították, hogy minden olyan kutyára vonatkozzon, amelynek az arcorrhossza kisebb, mint az egész koponya fele. Külföldről behozott állatokat ugyanakkor továbbra is lehetett vásárolni, az új szabályozás szerint azonban ez sem lesz már lehetséges.

A lista elkészítéséhez az Utrechti Egyetem segítségét kérik: a szakemberek összeírják azokat a fajtákat, amelyeknek fej- és testarányai kellemetlenségeket okozhatnak az állatoknak. A dizájnerállatok jelenlegi gazdái természetesen megtarthatják a kiskedvenceiket.

Ha a formatervezésnek az állattenyésztésben nincs is helye, az állatbútorok terén annál inkább van keresnivalója.

(Forrás: The Mayor, képek: Unsplash)

hollandia | állat | designer | kutya | tenyésztés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom