Close
Legendák és varázslatok találkoznak a tündérek szigetén

Legendák és varázslatok találkoznak a tündérek szigetén

A legenda szerint Skócia egyik legszebb, legvarázslatosabb szigetét, a Skye-t tündérek lakják. Ahhoz, hogy találkozzunk velük, elég csupán nyitott szemmel és füllel járnunk.

A Skye-sziget maga a megtestesült álom. Zöld dombok, csúcsos sziklák mellett semmiből feltűnő vízesések, lágy patakok, és folyékony gyémántként csillogó, kristálytiszta víz medencéi töltik meg.

A legendák szerint a tündérek földje ez.

Az egyik történet szerint a MacLeod klán főnöke egykor tündér hercegnőt vett feleségül, és a Dunvegan-kastély közelében található Tündér hídnál látták egymást utoljára, mielőtt a nő visszatért volna Tündérországba. A kastélyban kiállított tündérzászló állítólag elűzött minden veszélyt és félelmet, amikor lobogott.

A táj változatos geológiai kincseinek elnevezései mind-mind a mesebeli tündérekhez kötődnek. A vízesések tövében található nagyméretű tavakat tündérmedencéknek hívják, kristályos vizeik a kék és a zöld milliónyi árnyalatában játszanak. A mesék szerint azonban nemcsak tündérek repkednek a víz felett, hanem sellők otthona is, amelyek a telihold fényénél emberi alakot öltenek, és vidáman fürdőznek.

Azoknak, akik a tündérek találkozóhelyét akarják felkeresni, a Fairy Knoll dombvidékére kell menniük. A legenda szerint a tündérek ott nagyon erős képességekkel rendelkeznek, még az időt és a teret is tudják manipulálni. Az egyik mese szerint egy hegedűs egy este leült játszani a dombra, és mire reggel felébredt, száz év telt el. A legenda annyira beleivódott a helyi kultúrába és hiedelemvilágba, hogy azt mondják,

ha lehunyjuk a szemünket, még ma is lehet hallani a hegedűszót.

A Fairy Knollhoz hasonlóan a Fairy Glen is a tündérek egyik kedvelt gyülekezőhelye. A hatalmas zöld területnél keresve se lehetne szebbet találni a piknikre és a természetben való elmélyülésre. Ott található az Ewen vár is, amely egy könnyen felismerhető sziklatorony, melyre a turisták szívesen felmásznak, hogy azt érezzék: meghódították a világot.

Zöldellő völgyek, havas csúcsok, kristálytiszta vizű patakok, tiszteletet parancsoló várkastélyok és skót duda. Körülbelül így jellemeznénk Skóciát, ahol rengeteg látnivaló várja a látogatót. Mutatunk kapásból ötöt!

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom