Close
Legendák és varázslatok találkoznak a tündérek szigetén

Legendák és varázslatok találkoznak a tündérek szigetén

A legenda szerint Skócia egyik legszebb, legvarázslatosabb szigetét, a Skye-t tündérek lakják. Ahhoz, hogy találkozzunk velük, elég csupán nyitott szemmel és füllel járnunk.

A Skye-sziget maga a megtestesült álom. Zöld dombok, csúcsos sziklák mellett semmiből feltűnő vízesések, lágy patakok, és folyékony gyémántként csillogó, kristálytiszta víz medencéi töltik meg.

A legendák szerint a tündérek földje ez.

Az egyik történet szerint a MacLeod klán főnöke egykor tündér hercegnőt vett feleségül, és a Dunvegan-kastély közelében található Tündér hídnál látták egymást utoljára, mielőtt a nő visszatért volna Tündérországba. A kastélyban kiállított tündérzászló állítólag elűzött minden veszélyt és félelmet, amikor lobogott.

A táj változatos geológiai kincseinek elnevezései mind-mind a mesebeli tündérekhez kötődnek. A vízesések tövében található nagyméretű tavakat tündérmedencéknek hívják, kristályos vizeik a kék és a zöld milliónyi árnyalatában játszanak. A mesék szerint azonban nemcsak tündérek repkednek a víz felett, hanem sellők otthona is, amelyek a telihold fényénél emberi alakot öltenek, és vidáman fürdőznek.

Azoknak, akik a tündérek találkozóhelyét akarják felkeresni, a Fairy Knoll dombvidékére kell menniük. A legenda szerint a tündérek ott nagyon erős képességekkel rendelkeznek, még az időt és a teret is tudják manipulálni. Az egyik mese szerint egy hegedűs egy este leült játszani a dombra, és mire reggel felébredt, száz év telt el. A legenda annyira beleivódott a helyi kultúrába és hiedelemvilágba, hogy azt mondják,

ha lehunyjuk a szemünket, még ma is lehet hallani a hegedűszót.

A Fairy Knollhoz hasonlóan a Fairy Glen is a tündérek egyik kedvelt gyülekezőhelye. A hatalmas zöld területnél keresve se lehetne szebbet találni a piknikre és a természetben való elmélyülésre. Ott található az Ewen vár is, amely egy könnyen felismerhető sziklatorony, melyre a turisták szívesen felmásznak, hogy azt érezzék: meghódították a világot.

Zöldellő völgyek, havas csúcsok, kristálytiszta vizű patakok, tiszteletet parancsoló várkastélyok és skót duda. Körülbelül így jellemeznénk Skóciát, ahol rengeteg látnivaló várja a látogatót. Mutatunk kapásból ötöt!

(Fotók: Unsplash)

isle of skye | utazás | tündérek szigete | Skócia

FOLYTASD EZZEL

Ez most sokaknak fájni fog, nézd meg, te is köztük vagy-e! Október tizenötödikétől az összes járatát törli az Air Connect

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram