Tüntetők állták el a turisták útját, nem lehet eljutni a világ egyik legnépszerűbb látványosságához

A helyiek a jegyrendszer változtatásai ellen tiltakoznak.

A perui turizmusban már tavaly is nagy fennakadásokat okozott a helyiek elégedetlensége, különösen az Andok déli régiójában, amely az ország hatalmas réziparának kulcsterülete. Szombaton pedig felfüggesztették a Machu Picchuhoz vezető vonat közlekedését, miután tüntetők állták el az utat.

A mostani tiltakozást az váltotta ki, hogy a hatóságok új jegyeladó platformot vezettek be, miután az ikonikus helyszínek túlzsúfolttá váltak.

A helyi utazási szakszervezetek, utazásszervezők és lakosok attól tartanak, hogy az új elektronikus jegyértékesítési platform árt a helyi vállalkozásoknak, mivel privatizálja az eladást és egyetlen céghez irányítja a nyereséget.

A hatóságoknak azután kellett új módszert kidolgozni a látogatók számának ellenőrzésére, miután a látványosságot fenntartó ügynökségek figyelmeztettek a túlzsúfoltságra és arra, hogy túl sok jegy kel el.

A kormány érvelése szerint tehát a januárban bevezetett új platform célja nem más, mint a látogatószám ellenőrzése. Idén ráadásul emeltek is a limiten, ami így napi 4500 lett a tavalyi 3800 után. Szeptemberben ugyanakkor ideiglenesen le kellett zárni a Machu Picchu három területét, amelynek állapota a látogatók tömegei miatt leromlott.

A hatóságok tárgyalásokat kezdtek a tüntetőkkel, és vasárnap Leslie Urteaga kulturális miniszter is a régióba utazott, de a tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre.

Ki gondolná, hogy még manapság is derülnek ki meglepő újdonságok Peru legismertebb látnivalójáról? Pedig úgy tűnik, kicsit másképp alakult a története, mint ahogy eddig tudtuk.

(Forrás: The Guardian, képek: Getty Images)

machu picchu | peru | tüntetés | tüntetők

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom